Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
3 φωτογραφίες »

Rolls-Royce Boat Tail: Αυτό είναι πλέον το ακριβότερο αυτοκίνητο

31/5/2021

Έχουμε και επίσημα νέο ρεκόρ! Η Rolls-Royce Boat Tail δημιουργήθηκε σε μόλις ένα αντίτυπο με αποτέλεσμα η τιμή της να εκτοξευθεί. Ποιο αυτοκίνητο «εκθρόνισε» από την πρώτη θέση;

Τα μοντέλα της Rolls-Royce φημίζονται για την απαράμιλλη πολυτέλεια, την κορυφαία ποιότητα και ασφαλώς τις εξωπραγματικές τιμές. Στην περίπτωση της εικονιζόμενης Βρετανίδας, όμως, το κοντέρ τερμάτισε κυριολεκτικά με το νέο ρεκόρ τιμής νέου μοντέλου να έρχεται με τεράστια διαφορά από τη δεύτερη πλέον Bugatti La Voiture Noire.

Η «one-off» Rolls Royce Boat Tail αντλεί έμπνευση από πολυτελή σκάφη, στοιχείο που διαφαίνεται έντονα στο πίσω μέρος, όπου το πορτμπαγκάζ θυμίζει ξύλινο δάπεδο πολυτελών σκαφών. Για τη δημιουργία του μοντέλου χρησιμοποιήθηκε ως βάση η Rolls-Royce Phantom, αλλά η Boat Tail είναι ακόμα πιο ιδιαίτερη με την οροφή να αφαιρείται πλήρως.



Όπως θα δείτε, αυτό το αυτοκίνητο κατασκευάστηκε και για πικ-νικ στην εξοχή, αφού ανοίγοντας το πίσω μέρος κανείς, θα δει ότι υπάρχει ένα ολόκληρο κιτ πολυτελείας για ένα γεύμα στη φύση. Υπάρχει μία ομπρέλα για παν ενδεχόμενο, χρυσά μαχαιροπίρουνα, πιάτα, ακόμα και μια θήκη στην οποία μπορεί κανείς να τοποθετήσει την πανάκριβη σαμπάνια του. Οι πιο παρατηρητικοί θα δουν ότι υπάρχουν επιπλέον δύο ρολόγια, αλλά και μία πένα της Montblanc.

Τέλος, πέρα από πολυτελής, η Rolls-Royce Boat Tail είναι και πανίσχυρη, αφού εξοπλίζεται με έναν twin-turbo v12 κινητήρα, ο οποίος αποδίδει 570 ίππους και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Το ένα και μοναδικό αντίτυπο, έπειτα από 4 χρόνια έρευνας και εξέλιξης, έχει ήδη πωληθεί έναντι του εξωπραγματικού ποσού των 23 εκατ. ευρώ, τιμή που το καθιστά ως το ακριβότερο νέο μοντέλο του πλανήτη. 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις