Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
3 φωτογραφίες »

Στους 450 ίππους η Mercedes A45 S της Brabus

26/1/2021

Στον ισχυρότερο τετρακύλινδρο κινητήρα του πλανήτη αποφάσισε να επέμβει ο οίκος Brabus κάνοντας ακόμα πιο ισχυρή τη Mercedes-AMG A45 S. Το αποτέλεσμα είναι η ισχύς να αγγίζει πλέον τους 450 ίππους.

Φαίνεται ότι κάποιοι δεν αρκούνται στους 421 ίππους της Mercedes-AMG A45 S, με αποτέλεσμα ο γνωστός γερμανικός οίκος να προχωρά στην αναβάθμιση του μοντέλου, δίνοντας το όνομα Brabus B45. Έτσι, η ισχύς του πανίσχυρου κινητήρα M139 έγινε πιο «στρογγυλή», φτάνοντας αισίως στους 450.

Αρχικά να υπενθυμίσουμε ότι ο συγκεκριμένος κινητήρας χωρητικότητας μόλις 2 λίτρων εξοπλίζεται με twin-scroll σύστημα υπερπλήρωσης, του οποίου η πίεση είναι ρυθμισμένη στα 2,1 bar από το εργοστάσιο. Η επέμβαση της Brabus έγινε στην ECU, η οποία προγραμματίστηκε εκ νέου, ενώ τροποποίηση ήρθε και στο σύστημα εισαγωγής, κυρίως για τη δημιουργία πιο εντυπωσιακού ήχου.



Κάπως έτσι, το αποτέλεσμα είναι μία αύξηση της ιπποδύναμης κατά περίπου 30 ίππους, φτάνοντας αισίως στους 450, ενώ η ροπή του κινητήρα εκτοξεύθηκε στα 550 Nm. Τα 0-100 χλμ./ώρα είναι πλέον υπόθεση μόλις 3,7 δλ (0,2" ταχύτερα) και η τελική ταχύτητα περιορίζεται και πάλι στα 270 χλμ./ώρα.  

Εξωτερικά οι διαφοροποιήσεις είναι λιγότερες, με τη σημαντικότερη να είναι εντοπίζεται στις ζάντες. Κατασκευάζονται από την ίδια την Brabus και οι διαστάσεις τους είναι 20 ίντσες, ενώ τα ελαστικά είναι μεγέθους 255/40 ZR 20. Οι πιο παρατηρητικοί μπορεί να διαπιστώσουν ότι έχει μειωθεί και η απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος κατά 30 χλστ.

Τέλος, στο εσωτερικό υπάρχουν μικρές «πινελιές» της Brabus, όπως τα πατάκια με το λογότυπό της και τα αλουμινένια πεντάλ.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις