Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Τραγωδία σε δοκιμαστικά αγώνων Dragster στο Αγρίνιο

15/5/2021

Σοκ και θλίψη στο ελληνικό motorsport, αφού κόπηκε το νήμα της ζωής του 34χρονου οδηγού αγώνων dragster, κατά τη διάρκεια δοκιμαστικών στο Αγρίνιο το απόγευμα της Παρασκευής.

Στο πένθος έχει βυθιστεί η ελληνική αγωνιστική οικογένεια, μετά το τραγικό δυστύχημα που συνέβη το απόγευμα της Παρασκευής 14 Μαΐου σε δοκιμαστικά αγώνα Dragster στο Αγρίνιο. Ο 34χρονος Γεράσιμος Φιλιππάτος δεν είναι πλέον κοντά μας.

Ο έμπειρος οδηγός συμμετείχε στα δοκιμαστικά του 1ου αγώνα dragster στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Αγρινίου με ένα Nissan GTR R35, το οποίο μετά από περίπου 250m έχασε την πρόσφυση στους πίσω τροχούς και βγήκε εκτός πίστας, όπου και ανετράπη με υψηλή ταχύτητα.

Παρά τα πρόσθετα μέτρα ασφαλείας που ήταν εξοπλισμένο το αγωνιστικό GTR, το οποίο ήταν και ένα από τα γρηγορότερα στην Ευρώπη, η σφοδρότητα του ατυχήματος ήταν τέτοια, όπου ο άτυχος οδηγός σύμφωνα με δημοσιεύσεις πετάχτηκε έξω από το αυτοκίνητο, βρίσκοντας ακαριαίο θάνατο. Οι έρευνες για τα αίτια της τραγωδίας είναι υπό εξέλιξη, ενώ γίνονται αναφορές για ακαταλληλότητα της πίστας.  

Ο Γεράσιμος Φιλιππάτος άφησε πίσω του 3 παιδιά. Στο χώρο του ελληνικού dragster θεωρούνταν το κορυφαίο όνομα, ενώ όσοι τον γνώριζαν κάνουν ιδιαίτερη μνεία για το ήθος του.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του εκλιπόντος.

 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις