Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

130 άλογα και αυτόματο κιβώτιο, η μαγική συνταγή

Διαβάστηκε από 5873 αναγνώστες - 9/7/2020

Το Peugeot 2008 της δοκιμής εξοπλίζεται με τον 1.200άρη PureTech κινητήρα των 130 ίππων, ενώ συνεργάζεται με το γνωστό αυτόματο EAT8 κιβώτιο της φίρμας. Ένα άκρως αποδοτικό σύνολο που από τη μία θα δώσει το γκάζι που θα χρειαστείτε ακόμα και σε μία δύσκολη προσπέραση, από την άλλη θα παραμείνει οικονομικό, όντας ένα καθημερινό αυτοκίνητο. Η επιβεβαίωση όλων αυτών έρχεται από τα νούμερα των επιδόσεων καθώς το 0-100 επιτυγχάνεται σε 9.1 δευτ., η τελική φτάνει τα 200χλμ./ώρα, την ώρα που η πραγματική κατανάλωση δύσκολα θα ξεπεράσει τα 7.4λτ./100χλμ. Εδώ να υπενθυμίσουμε πως το νέο 2008 έρχεται και με τον 1.200άρη των 100 ίππων αλλά και με νέα κορυφαία εκδοχή των 155 ίππων. Στα diesel μονοπάτια υπάρχουν οι εκδόσεις 100 και 130 ίππων, ενώ πλέον υπάρχει και η αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή του.



Τρομερή ποιότητα κύλισης σε ένα ισορροπημένο σύνολο
Η οδήγηση του νέου Peugeot 2008 είναι μία εντυπωσιακή εμπειρία και ίσως η καλύτερη απόδειξη, για ποιο λόγο τα B-SUV θα κατακλύσουν την αγορά αργά ή γρήγορα.  Η νέα γενιά του είναι μία ωδή στην ποιότητα κύλισης και την άνεση. Ήσυχα περάσματα πάνω από κακοτεχνίες του δρόμου δεν θα επηρεάσουν την όμορφη ατμόσφαιρα στην καμπίνα, την ώρα που το κλείσιμο των θυρών σημαίνει αυτομάτως την μεταφορά σε ένα ήρεμο περιβάλλον. Η ρύθμιση της ανάρτησης, αν και μερικώς σφικτή, δεν θα ενοχλήσει στιγμή, ενώ το τιμόνι αλλάζει αρκετά ανάλογα με το οδηγικό πρόγραμμα που θα επιλέξετε.  Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν είναι συνεχώς ικανοποιητικό σε κατευθυντικότητα και πέρασμα εντολών. Η μαγεία του 2008 είναι πως παραμένει το ίδιο ισορροπημένο και ξεκούραστο τόσο εντός όσο και εκτός πόλης, δείχνοντας να μην επηρεάζεται ιδιαίτερα από τη κατάσταση της εκάστοτε ασφάλτου και προβάλλοντας συνεχώς τον ολοκληρωμένο του χαρακτήρα. 

Συμπέρασμα
Πριν ακόμα καταλαγιάσει ο ενθουσιασμός του νέου 208, αναλαμβάνει την σκυτάλη των θετικών εκπλήξεων το νέο 2008. Όμορφο, ευρύχωρο, γεμάτο τεχνολογίες και αξιόπιστους κινητήρες, δεν έχει λόγο να μην είναι στις πρώτες επιλογές των B-SUV.