autoagora.gr logo
TEST ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΙΜΕΣ LEASING SHORT VIDEOS
Ανανεωμένο Hyundai Ioniq 6: Φρέσκια σχεδίαση και μεγαλύτερη αυτονομία
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ανανεωμένο Hyundai Ioniq 6: Φρέσκια σχεδίαση και μεγαλύτερη αυτονομία

Ανανεωμένο Hyundai Ioniq 6: Φρέσκια σχεδίαση και μεγαλύτερη αυτονομία

2/8/2024

Σημαντικές αλλαγές στο «πρόσωπο», οι προβολείς «σπάνε» στα δύο.
Αναμένονται κυρίαρχες οι τεχνολογικές αναβαθμίσεις.
Με μεγαλύτερη μπαταρία 84 kWh για περισσότερη αυτονομία.
Παρουσιάζεται το 2025, ξεχωρίζει η σπορ έκδοση Ioniq 6 N με 650 άλογα.

Σημαντικές αλλαγές στο «πρόσωπο», οι προβολείς «σπάνε» στα δύο

Η Hyundai ετοιμάζεται για το λανσάρισμα του ανανεωμένου Ioniq 6, του οποίου η πρώτη γενιά είχε κυκλοφορήσει το 2022 (διαβάστε εδώ τη δική μας δοκιμή). Το αναβαθμισμένο Ioniq 6 εντοπίστηκε καμουφλαρισμένο σε ευρωπαϊκούς δρόμους και από ό,τι φαίνεται δέχτηκε κυριολεκτικά... facelift. Και αυτό γιατί η πιο σημαντική σχεδιαστική αλλαγή εντοπίζεται στο «πρόσωπο», με τα μπροστινά φωτιστικά σώματα να εμφανίζουν νέα, «διχοτομημένη» εμφάνιση. Πιο συγκεκριμένα, από όσα γνωρίζουμε, φαίνεται πως οι προβολείς θα «σπάσουν» στα δύο, με τα φώτα ημέρας να τοποθετούνται στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα, σε μία διαρρύθμιση που θα θυμίζει το Hyundai Kona.



 

Αναμένονται κυρίαρχες οι τεχνολογικές αναβαθμίσεις

Η καμπίνα του πρώτου Ioniq 6 είχε ως γνώρισμα τη φουτουριστική ατμόσφαιρα, με τη διαρρύθμιση του ταμπλό να είναι οργανωμένη γύρω από δύο οριζόντιες οθόνες 12,3 ιντσών, μία για την ψηφιακή απεικόνιση του πίνακα οργάνων, και μία για το σύστημα infotainment. Γνωρίζουμε πως θα προστεθεί η ασύρματη συνδεσιμότητα μέσω Apple CarPlay και Android Auto, και ενώ είμαστε βέβαιοι ότι το ανανεωμένο Hyundai Ioniq 6 θα αναβαθμιστεί τεχνολογικά, θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμα για να μάθουμε με ποιον τρόπο.

Με μεγαλύτερη μπαταρία 84 kWh για περισσότερη αυτονομία

Φυσικά το κύριο μέλημα για τους κατόχους ηλεκτρικών οχημάτων είναι η αυτονομία. Το Ioniq 6 που κυκλοφορεί τώρα έχει εξοπλιστεί με μπαταρία 77,4 kWh, ενώ το ανανεωμένο θα φτάσει τις 84 κιλοβατώρες, με τα κινητήρια σύνολα να αποδίδουν 230 ή 325 άλογα, στην πισωκίνητη ή στην τετρακίνητη έκδοση αντίστοιχα.

Παρουσιάζεται το 2025, ξεχωρίζει η σπορ έκδοση Ioniq 6 N με 650 άλογα

Η επίσημη παρουσίαση του μοντέλου θα γίνει μέσα στο 2025. Ωστόσο γνωρίζουμε από τώρα ότι εκτός από τις συμβατικές επιλογές, η Hyundai θα λανσάρει και μία ολοκαίνουργια έκδοση, το Hyundai Ioniq 6 N. Η συγκεκριμένη έκδοση του ηλεκτρικού σεντάν θα δανειστεί το κινητήριο σύνολο του Ioniq 5 N, που αποτελείται από 2 ηλεκτρικούς κινητήρες συνδυαστικής ισχύος 650 ίππων και 770 Nm ροπής. Επίσης, θα είναι εξοπλισμένο με τη λειτουργία Ν e-Shift, τεχνολογία που προσομοιώνει τη συμπεριφορά του αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη 8 σχέσεων N DCT. Σύντομα αναμένεται να έχουμε περισσότερες πληροφορίες.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις