autoagora.gr logo
TEST ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΙΜΕΣ LEASING SHORT VIDEOS
Ανανεωμένο Opel Mokka: Με περισσότερη τεχνολογία και έως 156 PS
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ανανεωμένο Opel Mokka: Με περισσότερη τεχνολογία και έως 156 PS

23/10/2024

Ανανεώθηκε το μικρό SUV της Opel.
Ήπιες αλλαγές στο εξωτερικό.
Δύο 10άρες οθόνες στην καμπίνα και ChatGPT.
Βενζίνη και ήπια υβριδικό με 136 ίππους ή ηλεκτρικό με 156 άλογα.

Ανανεώθηκε το μικρό SUV της Opel

Το ανανεωμένο Opel Mokka έκανε το επίσημο ντεμπούτο του. Το φρεσκαρισμένο μικρό SUV της γερμανικής μάρκας ήρθε με ήπιες αλλαγές στην εμφάνιση αλλά μεγαλύτερο τεχνολογικό υπόβαθρο. Με δύο επιλογές κινητήρων βενζίνης για 136 άλογα, αλλά και ηλεκτρικό με 156 ίππους, θα προσφέρεται.

Ήπιες αλλαγές στο εξωτερικό

Εξωτερικά, το ανανεωμένο Mokka λαμβάνει ένα ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα και νέα υπογραφή για τα φωτιστικά σώματα μπροστά και πίσω. Σε ότι αφορά το αμιγώς ηλεκτρικό Mokka Electric, στην ανανεωμένη του εκδοχή έρχεται με νέες ζάντες ο σχεδιασμός των οποίων θα ευνοεί την αεροδυναμική.

Δύο 10άρες οθόνες στην καμπίνα και ChatGPT

Στην καμπίνα του ανανεωμένου Opel Mokka οι άνθρωποι της μάρκας προχώρησαν σε περισσότερες και σημαντικότερες αλλαγές. Το μικρό SUV διαθέτει πλέον δύο οθόνες 10 ιντσών ενσωματωμένες σε ένα ενιαίο πλαίσιο, μία ως ψηφιακός πίνακας οργάνων και μια για το infotainment. Το τελευταίο θα φιλοξενεί και το σύστημα τεχνητής νοημοσύνη ChatGPT, που είναι ένα από τα νέα χαρακτηριστικά.

Από κει και πέρα, νέα σχεδίαση έχει το τιμόνι που έρχεται πλέον με επίπεδο κάτω μέρος, την ώρα που στην καμπίνα γίνεται και εκτενή χρήση ανακυκλώσιμων υλικών. Η κεντρική κονσόλα και το περίγραμμα γύρω από τις δύο οθόνες και τους αεραγωγούς φέρουν ασημί ματ φινίρισμα, αλλά και λιγότερα παραδοσιακά μπουτόν σε σχέση με το προ ανανέωσης μοντέλο. Τέλος, ανάλογα με την έκδοση θα υπάρχουν χαρακτηριστικά όπως η ασύρματη βάση φόρτισης για smartphone και κάμερα οπισθοπορείας 180 μοιρών.

Βενζίνη και ήπια υβριδικό με 136 άλογα ή ηλεκτρικό με 156 ίππους

Η γκάμα των συστημάτων κίνησης του ανανεωμένου Opel Mokka ξεκινά με τον υπερτροφοδοτούμενο τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,2 λίτρων, ο οποίος θα αποδίδει 136 ίππους και διατίθεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων. Έπειτα θα υπάρχει η επιλογή του ήπια υβριδικού Mokka Hybrid με τον ίδιο υπερτροφοδοτούμενο τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,2 λίτρων, που θα αποδίδει και πάλι 136 ίππους, ωστόσο θα διαθέτει ένα εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με ενσωματωμένο ηλεκτρικό κινητήρα 28 ίππων. Το εν λόγω μοντέλο θα μπορεί κινηθεί και αμιγώς ηλεκτρικά σε χαμηλές ταχύτητες και συγκεκριμένες συνθήκες.

Τέλος, το ηλεκτρικό Mokka Electric θα είναι πλέον διαθέσιμο αποκλειστικά με μπαταρία 54 kWh και ηλεκτροκινητήρα 156 άλογα. Η αυτονομία του ηλεκτρικού Mokka σύμφωνα με τη μάρκα ορίζεται στα 403 χιλιόμετρα.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις