autoagora.gr logo
TEST ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΙΜΕΣ LEASING SHORT VIDEOS
Αποκάλυψη για το νέο Toyota bZ3C
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Αποκάλυψη για το νέο Toyota bZ3C

16/9/2024

Το 2024 ξεκινά η παραγωγή του στην Κίνα.
Με LED φώτα και αεροδυναμική σχεδίαση.
Ηλεκτρικό με ισχύ στα 272 άλογα.
Με δύο οθόνες και εντυπωσιακό φωτισμό στο εσωτερικό.

Το 2024 ξεκινά η παραγωγή του στην Κίνα

Η Toyota πριν από πέντε μήνες έδειξε για πρώτη φορά στο παγκόσμιο κοινό τα bZ3C και bZ3X, δύο μοντέλα που θα λανσάρει στην αγορά της Κίνας. Σήμερα, εικόνες από το μοντέλο παραγωγής του bZ3C ήρθαν στη δημοσιότητα, πριν το νέο ηλεκτρικό ξεκινήσει την παραγωγή του μέσα στο τέταρτο τρίμηνο του 2024.

Με LED φώτα και αεροδυναμική σχεδίαση

Οι διαθέσιμες εικόνες δημοσιεύτηκαν από το Υπουργείο Βιομηχανίας και Πληροφορικής της Κίνας και συνοδεύονται από κάποιες πληροφορίες του μοντέλου. Το bZ3C έχει μήκος 4.780 χλστ., πλάτος 1.866 χλστ. και ύψος 1.510 χλστ. με μεταξόνιο 2.880 χλστ. Σε ότι αφορά το βάρος του, αυτό ανέρχεται στα 1.920 κιλά.

Σχεδιαστικά, ξεχωρίζουν οι προβολείς LED που έχουν το σχήμα της δαγκάνας του αστακού και συνδέονται μεταξύ τους μέσω μίας φωτιζόμενης λεπτής μπάρας. Στο πλάι βλέπουμε τις αεροδυναμικές ζάντες (18 έως 21 ιντσών) και τις χωνευτές λαβές των θυρών, ενώ πίσω ξεχωρίζει η ενιαία LED φωτιζόμενη μπάρα.

Με δύο οθόνες και εντυπωσιακό φωτισμό στο εσωτερικό

Εικόνες από την καμπίνα του αυτοκινήτου δεν κυκλοφόρησαν. Υπάρχουν όμως κάποιες φωτογραφίες από τον περασμένο Απρίλιο, οι οποίες δείχνουν πως το bZ3C εξοπλίζεται με ψηφιακό πίνακα οργάνων και μεγάλη κεντρική οθόνη αφής για το infotainment. Εντυπωσιακή είναι επίσης και η διάταξη του φωτισμού περιβάλλοντος με λεπτά LED φώτα στα πάνελ των θυρών, πλευρικά της κεντρικής κονσόλας και στο ταμπλό.

Ηλεκτρικό με ισχύ στα 272 άλογα

Το Toyota bZ3C θα χρησιμοποιεί μια μπαταρία LFP (φωσφορικού λιθίου σιδήρου). Η χωρητικότητα της μπαταρίας δεν αποκαλύφθηκε, αλλά τα κινεζικά Μέσα αναφέρουν πως η αυτονομία θα κυμαίνεται μεταξύ 500-600 χλμ.. Η μπαταρία θα τροφοδοτεί ένα ηλεκτρικό μοτέρ με ισχύ 272 άλογα, ενώ η τελική ταχύτητα θα ορίζεται στα 160 λχμ./ώρα.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις