Test Συνεργείων
NEO ΤΙΜΕΣ LEASING Short Videos
Κρύβει το μέγεθός του στην πόλη

Κρύβει το μέγεθός του στην πόλη

13/6/2024

Η οδηγική συμπεριφορά μέσα στην πόλη μας εξέπληξε θετικά. Το Audi Q4 e-tron είναι εξαιρετικά ευέλικτο σε αστικές συνθήκες. Η πίσω κίνηση και το τιμόνι που κόβει αρκετά διαμορφώνουν κύκλο στροφής 10,2 μέτρων, που σημαίνει ότι το Q4 στρίβει σαν μικρό αυτοκίνητο και παρκάρει με άνεση. Ωστόσο αποκορύφωμα είναι η οδήγηση σε ανοιχτό δρόμο, ιδιαίτερα σε καλοστρωμένη άσφαλτο, καθώς η αδιατάρακτη ησυχία και η ποιότητα κύλισης συνεισφέρουν σε ένα ιδιαίτερα ξεκούραστο ταξίδι.



Η ανάρτηση είναι σφιχτά ρυθμισμένη, κληρονομώντας και ενισχύοντας τον διαχρονικά σπορτίφ χαρακτήρα του Q4. Η αίσθηση ελέγχου διατηρείται αδιάλειπτα λόγω του χαμηλού κέντρου βάρους, ενώ το τιμόνι είναι ρυθμισμένο «με τον διαβήτη». Ακόμη και σε υψηλές ταχύτητες και πιο δύσκολες διαδρομές, παρουσιάζει μέγιστη πρόσφυση και στρίβει αποτελεσματικά χωρίς περιττές κλίσεις και διατηρώντας αμείωτη την αίσθηση ασφάλειας. Σε απότομο οδόστρωμα, ορισμένοι κραδασμοί γίνονται οριακά αισθητοί στους επιβάτες, ωστόσο αυτό οφείλεται εν μέρει και στις ζάντες 21 ιντσών του οχήματος δοκιμής. Στην εισαγωγική έκδοση με τις 19άρες ζάντες, λογικά θα εξαλείφεται κάθε ανωμαλία του εδάφους.



Η τιμή της εισαγωγικής έκδοσης Business είναι 49.580 ευρώ (χωρίς την επιδότηση).
 
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Στην περίπτωση του Audi Q4 e-tron η ηλεκτροκίνηση συνδυάζεται με εξαιρετικές επιδόσεις, την ευρυχωρία ενός οικογενειακού SUV, τον premium χαρακτήρα, αλλά και σχεδίαση που ξεχωρίζει. Με «ατού» τον πανίσχυρο κινητήρα, την αυτονομία που ξεπερνά τα 400 χιλιόμετρα εντός πόλης, την ποιότητα κατασκευής και την οδηγική εμπειρία, το Q4 e-tron αποτελεί την πρόταση της Audi στην άκρως ανταγωνιστική πλέον κατηγορία των ηλεκτρικών οικογενειακών SUV.

 

Τεχνικά χαρακτηριστικά* Audi Q4 45 e-tron
Κινητήρας  
Τύπος "Ηλεκτροκινητήρας ασύγχρονος σταθερού μαγνήτη"
Τροφοδοσία Ρεύμα
Ισχύς (ίπποι) 286
Ροπή (Nm) 550
Σχέσεις/κιβώτιο αυτόματο
Eπιδόσεις  
0-100 χλμ./ώρα (δλ.) 6,4
60-100 χλμ./ώρα (δλ.) 3
80-120 χλμ./ώρα (δλ.) 3,9
Τελική ταχύτητα (χλμ./ώρα) 180
Βάρος με οδηγό (κιλά) 2.145
Κατανάλωση (kW./100 χλμ.)  
Μέση εργοστασιακή WLTP 16,6
Μέση Δοκιμής 20,1
Αυτονομία δοκιμής (χλμ) 380
Χωρητικότητα μπαταρίας (kW) 82/ 77 (ωφέλιμη)
Πορτμπαγκάζ (λτ.) 520
Τιμή από (ευρώ) 49.580 (χωρίς κρατική επιδότηση)
 

Σελ.
1
Audi Q4 45 e-tron: Ανανεωμένο, εκρηκτικό και με 400+ χλμ. αυτονομία
Σελ.
2
Highlights η ποιότητα κατασκευής και ο τεχνολογικός εξοπλισμός
Σελ.
3
Η ροπή σου κάθεται στο στομάχι
Σελ.
4
Κρύβει το μέγεθός του στην πόλη