autoagora.gr logo
TEST ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΙΜΕΣ LEASING SHORT VIDEOS
Αυτές είναι οι πρώτες επίσημες εικόνες από το νέο Renault 4
11 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Αυτές είναι οι πρώτες επίσημες εικόνες από το νέο Renault 4

1/10/2024

Ντεμπούτο στις 14 Οκτωβρίου.
Έχει μήκος 4,14 μέτρα.
Το πρώτο Renault που διαθέτει φωτιζόμενο λογότυπο.
Στις αντιπροσωπείες το 2025.

Ντεμπούτο στις 14 Οκτωβρίου

Τις πρώτες εικόνες αλλά και πληροφορίες του νέου 4 E-Tech electric, έδωσε στη δημοσιότητα η Renault. Παράλληλα, η γαλλική φίρμα ανακοίνωσε πως το ντεμπούτο του νέου της ηλεκτρικού μοντέλου θα πραγματοποιηθεί στις 14 Οκτωβρίου, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού.

Μπαίνοντας απ' ευθείας στο κυρίως θέμα, το νέο 4 E-Tech electric διατηρεί τις αρχές του αρχικού 4, που έκανε την εμφάνισή του το 1961, ωστόσο πλέον κάτω από το αμάξωμα φιλοξενεί ένα αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Το Renault 4 E-Tech electric έχει μήκος 4,14 μέτρα και χρησιμοποιεί την πλατφόρμα AmpR Small, όπως κάνει και το μικρότερο Renault 5 E-Tech electric.

Το πρώτο Renault που διαθέτει φωτιζόμενο λογότυπο

Από τις εικόνες που μας προσφέρει η Renault βλέπουμε πως η φαρδιά μάσκα ξεχωρίζει χάρη στο φωτισμένο περίγραμμα που περιβάλλει τους στρογγυλούς προβολείς LED στις άκρες της. Μάλιστα το Renault 4 E-Tech electric είναι το πρώτο όχημα της Renault που διαθέτει φωτιζόμενο σήμα στη μέση της γρίλιας. Από κει και πέρα, οι δύο προφυλακτήρες διαθέτουν κατακόρυφα προστατευτικά εξογκώματα, που θυμίζουν έντονα το αρχικό Renault 4.

Τα τραπεζοειδή πίσω φινιστρίνια του αρχικού Renault 4 διατηρούνται

Στο πλάι ένα αυτοκόλλητο που συνδέει νοητά τις κολώνες του παρμπρίζ με τους θόλους των τροχών, παραπέμπει στα χαρακτηριστικά μπροστινά φτερά του αρχικού Renault 4. Επίσης παρατηρούμε τις τρεις παράλληλες «ρίγες», χαμηλά στις πόρτες, που μοιάζουν με οριζόντια εξογκώματα. Σύμφωνα με τη Renault το χαρακτηριστικό αυτό είναι εμπνευσμένο από τα πλαστικά προστατευτικά που ξεχώριζαν στις πλευρές του 4L. Επίσης, η γαλλική μάρκα υπογραμμίζει πως θα υπάρχουν και εκδόσεις με υφασμάτινη οροφή. Πηγαίνοντας προς τα πίσω βλέπουμε πως το μοντέλο εξακολουθεί να διαθέτει το σήμα κατατεθέν του προκατόχου του, που δεν είναι άλλο από τα τραπεζοειδή πίσω φινιστρίνια, ακριβώς πάνω από τους πίσω τροχούς, λειτουργώντας ως τρίτο τζάμι, προσφέροντας καλύτερη οπτική.

Κάθετα διακεκομμένα LED φώτα και αεροτομή στο πίσω μέρος

Κλείνοντας με το πίσω μέρος, βλέπουμε τον αριθμό «4» να δεσπόζει, μαζί με τα κάθετα LED φωτιστικά σώματα σε στυλ «χαπιού», που έρχονται διακεκομμένα σε τρία τμήματα για να μας παραπέμπουν στα πίσω φώτα του 4L. Επιπλέον το Renault 4 E-Tech electric διαθέτει και μία μικρή αεροτομή, στο πάνω μέρος της πόρτας που οδηγεί στο πορτμπαγκάζ. Το τελευταίο, σύμφωνα με τη μάρκα, διαθέτει χαμηλό κατώφλι φόρτωσης.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις