Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Αυτές είναι οι τιμές της νέας Mercedes CLE Coupe στην Ελλάδα
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Αυτές είναι οι τιμές της νέας Mercedes CLE Coupe στην Ελλάδα

20/2/2024

Κομψή και σπορτίφ σε σχεδίαση.
Καμπίνα με δύο οθόνες και τεχνολογίες από την E-Class.
Βενζίνη ή diesel και ήπια υβριδική έως 449 άλογα.

Έφτασε στην Ελλάδα η νέα Mercedes CLE Coupe

Η νέα Mercedes CLE Coupe, αλλά και η πανίσχυρη Mercedes-AMG CLE 53 4Matic+, είναι διαθέσιμες στην ελληνική αγορά, ανακοινώνοντας τις τιμές τους. Σε βενζίνη και diesel, δικίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις θα προσφέρεται το μοντέλο. Από 64.630 ευρώ ξεκινά το κόστος.

Κομψή και σπορτίφ σε σχεδίαση

Η νέα CLE Coupe ενώνει τις εκδόσεις Coupe των C-Class και E-Class σε ένα μοντέλο, αφού η Mercedes αποφάσισε να απλοποιήσει την γκάμα της. Το μοντέλο διαθέτει μήκος 4.850 χιλιοστά, πλάτος 1.860 χιλιοστά και ύψος 1.428 χιλιοστά. Οι αναλογίες αυτές την καθιστούν μεγαλύτερη από την C-Class Coupe (+164 χλστ.) όπως και δύο χιλιοστά πιο κοντή και 15 χιλιοστά πιο μεγάλη από την Ε-Class Coupe. Το μεταξόνιο της CLE Coupe εκτίνεται στα 2.865 χιλιοστά. Παράλληλα, η σχεδίασή της υιοθετεί σπορτίφ καταβολές με μυώδεις γραμμές, χωρίς να αμελεί την κομψότητα που απαιτεί το πολυτελές DNA της.

Καμπίνα με δύο οθόνες και τεχνολογίες από την E-Class

Στην καμπίνα, μαζί με τις πολλές τεχνολογίες, οι επιβάτες της Mercedes CLE θα βρουν πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών και κάθετη κεντρική οθόνη αφής 11,9 ιντσών για το infotainment MBUX τελευταίας γενιάς. Αλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν το στάνταρ σπορ τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών από δέρμα και τα νέα μπροστινά καθίσματα ανεπτυγμένα αποκλειστικά για τη CLE με ενσωματωμένα προσκέφαλα.  Αναφορικά με τους χώρους, η νέα Mercedes CLE Coupe υπερτερεί παντού της C-Class Coupe, ενώ προσφέρει δυνατότητα αποθήκευσης 420 λίτρων στο πορτμπαγκάζ.

Βενζίνη ή diesel και ήπια υβριδική έως 449 άλογα

Αναφορικά με την γκάμα των κινητήρων της νέας CLE Coupe, αυτή περιλαμβάνει τετρακύλινδρα μοτέρ βενζίνης και diesel και έναν εξακύλινδρο κινητήρα βενζίνης, που είναι και ο κορυφαίος. Ο τελευταίος εξοπλίζει και την Mercedes-AMG CLE 53 4Matic+ Coupe των 449 άλογων. Πριν από αυτή στην γκάμα υπάρχουν η CLE 220 d που εξοπλίζεται από τον 4κυλινδρο diesel κινητήρα 2,0 λίτρων με ισχύ 200 ίππους και 440 Nm ροπής. Η CLE 200 έρχεται και σε τετρακίνητη έκδοση (CLE 200 4MATIC), εφοδιασμένες με 2λιτρο βενζινοκινητήρα, ο οποίος προσφέρει 204 ίππους και 320 Nm ροπής. Ακολουθεί η CLE 300 4MATIC με ισχύ 258 ίππων και 400 Nm ροπής, ενώ η CLE 450 4MATIC με τον Twin-Turbo 3,0 λίτρων εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα ανεβαίνει στα 381 άλογα και τα 500 Nm ροπής. Όλοι οι κινητήρες είναι ηλεκτρικά υποβοηθούμενοι και χάρη σε ένα ηλεκτρικό μοτέρ και μία μπαταρία λαμβάνουν boost 23 ίππους και 200 Nm ροπής.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις