Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
 «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022» το Kia EV6

«Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022» το Kia EV6

2/3/2022

Τον τίτλο του «Αυτοκινήτου της Χρονιάς» για το 2022 έλαβε το Kia EV6, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό crossover της κορεατικής εταιρείας, αφού πήρε συνολικά 279 βαθμούς.

Kia EV6 το «Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2022»

Το νέο Kia EV6 ανακηρύχθηκε «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022» στα διάσημα βραβεία Αυτοκινήτου της Χρονιάς (COTY). Το αμιγώς ηλεκτρικό crossover είναι ο μεγάλος νικητής, εφόσον ψηφίστηκε από μια κριτική επιτροπή 59 ατόμων που αποτελείται από αναγνωρισμένους δημοσιογράφους αυτοκινήτων 22 ευρωπαϊκών χωρών.

Το Kia EV6 συμμετείχε αρχικά στη λίστα για το κορυφαίο βραβείο μαζί με περισσότερα από εξήντα μοντέλα που κυκλοφόρησαν το 2021. Το Νοέμβριο, η κριτική επιτροπή του COTY κατέληξε σε μια λίστα των επτά επικρατέστερων, έξι από τα οποία ήταν ηλεκτρικά οχήματα, κάτι που αποδεικνύει την αυξανόμενη τάση των ηλεκτρικών οχημάτων.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

2η θέση το Renault Megane E-Tech, ακολουθεί το Hyundai Ioniq 5

Το Kia EV6 έλαβε συνολικά 279 βαθμούς για να κερδίσει τον τίτλο του Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2022, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται το Renault Mégane E-Tech (265 βαθμοί), ακολουθούμενο από το Hyundai IONIQ 5 (261 βαθμοί), το Peugeot 308 (191 βαθμοί), το Skoda Enyaq iV (185 βαθμοί), το Ford Mustang Mach-E (150 βαθμοί) και το CUPRA Born (144 βαθμοί).

Ο Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του αυτοκινήτου της χρονιάς, Frank Janssen δήλωσε: «Είναι μια ωραία έκπληξη να βλέπεις το Kia EV6 να λαμβάνει αυτό το βραβείο. Ήταν καιρός να ανταμειφθούν η μάρκα και το Group, καθώς έχουν δουλέψει πολύ σκληρά για αυτό το αυτοκίνητο. Ο ρυθμός προόδου της Kia είναι πραγματικά εντυπωσιακός»

Ο Jason Jeong, Πρόεδρος της Kia Europe, δήλωσε για την συγκεκριμένη επιτυχία: «Είναι μεγάλη τιμή που κερδίσαμε το Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022 με το EV6, το πρώτο Kia που κέρδισε αυτό το διάσημο βραβείο. Το EV6 είναι πραγματικά μια εξέλιξη ορόσημο που έχει σχεδιαστεί εξαρχής για να κάνει την ηλεκτρική μετακίνηση διασκεδαστική, βολική και προσιτή συνδυάζοντας μια εξαιρετικά εντυπωσιακή πραγματική αυτονομία οδήγησης, εξαιρετικές δυνατότητες  γρήγορης φόρτισης, ένα ευρύχωρο εσωτερικό υψηλής τεχνολογίας και μια πραγματικά ανταποδοτική οδηγική  εμπειρία. Το EV6 είναι ένα συναρπαστικό σημάδι του τι πρόκειται να έρθει ακόμα στην εξελισσόμενη ηλεκτροκίνητη γκάμα μας».
 

Από 170 έως 585 άλογα

To ΕV6, είναι το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Kia που βασίζεται πάνω στη νέα πλατφόρμα E-GMP (Electric-Global Modular Platform) και έχει αρκετά ευρύχωρες διαστάσεις: με μήκος 4.680 χλστ., πλάτος 1.880 χλστ., ύψος 1.550 χλστ. και μεταξόνιο που εκτείνεται στα 2.990 χλστ.. Στην καμπίνα του κυριαρχούν δύο καμπύλες οθόνες 12,3 ιντσών που ενώνονται μεταξύ τους φιλοξενώντας τόσο τον πίνακα οργάνων, όσο και το σύστημα infotainment. 

Σε τεχνολογικό υπόβαθρο, η πλατφόρμα E-GMP δίνει τη δυνατότητα φόρτισης 400V και 800V. Αυτός ο συνδυασμός επιτρέπει στο μοντέλο να φορτίσει από 10% έως 80% σε μόλις 18 λεπτά. Η Kia δηλώνει πως η πισωκίνητη έκδοση με λιγότερο από 4,5 λεπτά φόρτισης (με 800V) μπορεί να διανύσει έως και 100 χιλιόμετρα. Το EV6 θα διατίθεται σε πληθώρα διαμορφώσεων συστημάτων κίνησης, καθώς υπάρχουν τυπικές και μεγάλης εμβέλειας μπαταρίες, με κίνηση στον πίσω άξονα ή και στους δύο. Η βασική του έκδοση αποδίδει 170 ίππους, ωστόσο η ισχύς στο κορυφαία EV6 GT μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 585 άλογα.
 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε