Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Η BMW Χ1 στην κορυφαία της έκδοση είναι απολαυστική στην άσφαλτο προκαλώντας σε να ανεβάσεις ρυθμό. Στο χώμα οι δυνατότητες είναι πιο περιορισμένες.

Γνώριμη είναι η καμπίνα από τις υπόλοιπες εκδόσεις. Την διακρίνουν η πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και όμορφη σχεδίαση.

Κορυφαίες επιδόσεις και πολιτισμένη λειτουργία για τον 2λιτρο diesel των 231 ίππων.

BMW X1 xDrive 25d. Διαβάστε το πλήρες άρθρο και μάθετε τα πάντα.

1/12/2017

Επιδόσεις που συναρπάζουν, premium χαρακτήρας και κινητήρας diesel.

Επιδόσεις που συναρπάζουν, premium χαρακτήρας και κινητήρας diesel. Η xDrive 25d είναι η κορυφαία έκδοση της BMW X1 που απευθύνεται σε όσους αναζητούν κορυφαίες επιδόσεις από ένα diesel μοντέλο. 

Η BMW X1 αποτελεί ένα από τα πιο οδηγοκεντρικά SUV της κατηγορίας και αυτό είναι κάτι το οποίο έχουμε ξαναγράψει. Όπως επίσης, έχουμε ξαναγράψει πως στην περίπτωση των SUV το καύσιμο diesel ταιριάζει -πιο συχνά- στο χαρακτήρα τους, καθώς ο ροπάτος χαρακτήρας των κινητήρων πετρελαίου προσδίδει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα και ένα «τσαγανό» που κινεί πιο πρόθυμα τα μεγαλύτερα αμαξώματα και βάρη των SUV. Εδώ λοιπόν, έχουμε το πάντρεμα των παραπάνω δύο «θεωρημάτων». Από την μία, η X1 xDrive 25d είναι ένα όχημα που καίει πετρέλαιο και άρα ενδείκνυται σε καθημερινή χρήση και για όσους οδηγούς κάνουν πολλά χιλιόμετρα σε μέσο όρο. Από την άλλη, είναι και ένα αυτοκίνητο που με το ταπεραμέντο του σε προκαλεί και σε προσκαλεί ταυτόχρονα, να κινηθείς γρήγορα και απολαυστικά, αξιοποιώντας στο έπακρο τον 2λιτρο πετρελαιοκινητήρα της των 231 ίππων.

Κινητήρας – Κιβώτιο
Για τα πρώτα 100 χιλιόμετρα την ώρα από στάση, η BMW ανακοινώνει ένα χρόνο 6,6 δευτερόλεπτα και δεν λέει ψέματα. Με το που πατάς το γκάζι η X1 25d ξεπετάγεται μπροστά με πείσμα και επιταχύνει με τόλμη. Ανεβάζει στροφές διαθέτοντας μεγάλο ωφέλιμο εύρος λειτουργίας, ενώ ταυτόχρονα ως premium μοντέλο που σέβεται τον εαυτό του, παραμένει πολιτισμένη σε λειτουργία, με το κιβώτιο ταχυτήτων να λειτουργεί εξαιρετικά σε κάθε περίσταση. Τόσο όταν είσαι στο sport mode και θέλει ακαριαία ανεβοκατεβάσματα, όσο και στο ECO για χαμηλή κατανάλωση. Όσο για αυτήν; 5,2 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα ανακοινώνει η BMW σε μικτό κύκλο, η δοκιμή μας όμως απέδειξε ότι σε πραγματικές συνθήκες το X1 «πίνει» περισσότερο. Συγκεκριμένα, εσείς υπολογίστε κάτι πάνω από 8,8 λτ./100 χλμ κατά μέσο όρο είναι το καύσιμο που ζητάει το SUV της Βαυαρικής εταιρείας. 

Στο δρόμο
231 άλογα δεν τα λες και λίγα για ένα μικρομεσαίο SUV –ούτε και γενικότερα βέβαια-, όμως και πάλι στην περίπτωση της X1 της δοκιμής θέλεις ακόμη περισσότερα. Ο λόγος; Ότι το αυτοκίνητο δείχνει με την συμπεριφορά του ότι θα μπορούσε να τα διαχειριστεί με μεγάλη επιτυχία. Η εξαιρετικά γρήγορη τετρακίνηση, το κοφτερό και πλούσιο σε πληροφόρηση τιμόνι, η σφικτή ανάρτηση, είναι στοιχεία που συνθέτουν ένα απολαυστικό SUV που στην άσφαλτο θυμίζει επιβατικό και εξιτάρει τον οδηγό με την συμπεριφορά του. Με την παραπάνω ισχύ για την οποία κάνουμε λόγο πιο πάνω, το σύνολο θα μπορούσε να είναι και ακόμα πιο γρήγορο! Τι γίνεται, τώρα αν βγεις πιο έξω από τα όρια του στρωμένου δρόμου και αποφασίσεις να πατήσεις λίγο χώμα; Εκεί θα πρέπει να είσαι αρκετά προσεκτικός και να θυμάσαι πως τα όρια της X1 xDrive 25d περιορίζονται από τα ελαστικά με ασφάλτινο προσανατολισμό και την απόσταση από το έδαφος.

Συμπέρασμα
Την τιμή της X1 xDrive 25d που ανέρχεται στα 52.890 ευρώ, δεν τη λες και χαμηλή. Ωστόσο, μην ξεχνάμε ότι πρώτον, είναι ένα premium μοντέλο με τα όλα του και δεύτερον, αποτελεί μία έκδοση που απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό που προτεραιότητά του είναι η επιδόσεις και η οδική συμπεριφορά, παρά οι εκτός δρόμου αναζητήσεις και η χρήση αυτής της πλευράς του SUV. Και αυτούς τους οδηγούς, η xDrive 25d τους καλύπτει με το παραπάνω.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις