Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Bosch: Διακοπή στη Ρωσία-Υποψίες για προμήθεια στρατιωτικής χρήσης

Bosch: Διακοπή στη Ρωσία-Υποψίες για προμήθεια στρατιωτικής χρήσης

21/3/2022

Η Bosch αναστέλλει στις δραστηριότητές της στην Ρωσία, εφόσον βρέθηκαν εξαρτήματά της να χρησιμοποιούνται σε ρωσικά στρατιωτικά οχήματα!

Εξαρτήματα της Bosch σε ρωσικά στρατιωτικά οχήματα

Ύστερα από το «Δυτικό» εμπάργκο και τις περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες να σταματούν τις εξαγωγές και τις δραστηριότητές τους στη Ρωσία, σειρά έχει και η Bosch. Αφορμή για την συγκεκριμένη ενέργεια, στάθηκε η έντονη ανησυχία  ότι τα εξαρτήματά της έχουν χρησιμοποιηθεί για «μη πολιτικούς» σκοπούς στη συνεχιζόμενη εισβολή στην Ουκρανία.

Αρνείται τους ισχυρισμούς για προμήθεια στρατιωτικής χρήσης

Όπως ανακοινώνει η Bosch, διακόπτει τις παραδόσεις και τις εξαγωγές εξαρτημάτων φορτηγών για ολόκληρη τη Ρωσία, ενώ ταυτόχρονα διεξάγει έρευνα για να βρει τον τρόπο με τον οποίο συνεχίζουν να προωθούνται αυτά τα εξαρτήματα. Το Auto News Europe αναφέρει πως ο γνωστός προμηθευτής ανακάλυψε πώς χρησιμοποιούνται τα εξαρτήματά της στον πόλεμο, αφού ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα ανέφερε πως βρήκαν ανταλλακτικά Bosch να χρησιμοποιούνται στα ρωσικά στρατιωτικά οχήματα που εισέβαλλαν στην Ουκρανία. Η Bosch έλαβε ξεκάθαρη θέση, υποστηρίζοντας πως κανένα από τα εξαρτήματά της δεν προμηθεύτηκε απευθείας στον κατασκευαστή των ρωσικών στρατιωτικών οχημάτων, ενώ στη δήλωσή της κάνει λόγο πως: «λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη τους ισχυρισμούς του Ουκρανού υπουργού Εξωτερικών και ξεκινήσαμε αμέσως εντατική έρευνα».

1,32 δισ. οι πωλήσεις της Bosch στη Ρωσία το 2021

Ο γνωστός προμηθευτής απασχολεί επί του παρόντος σχεδόν 3.500 άτομα στη Ρωσία σε τρία διαφορετικά μέρη και αναμένει να αναστείλει όλη την παραγωγή της στα τοπικά της εργοστάσια. Μόλις το 2021, επίσημα στοιχεία αναφέρουν πως οι πωλήσεις της Bosch στη ρωσική αγορά έφτασαν συνολικά τα 1,32 δισεκατομμυρίων δολάρια.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε