Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Πρωθυπουργική άνεση

Διαβάστηκε από 27127 αναγνώστες - 11/9/2020

Οι 4 ενήλικες θα κάνουν τα ταξίδια της ζωής τους, και ο αριθμός δεν ανεβαίνει εύκολα στους 5, καθώς το υψηλό τούνελ μετάδοσης και το περιορισμένο εσωτερικό πλάτος δεν το κάνουν εύκολα δυνατό. Από κει και πέρα, αρκετές θήκες θα βολέψουν τους επιβάτες, ενώ το πορτ-παγκάζ των 525 λτ. ανοίγει και κλείνει με ένα διπλό πάτημα του μπουτόν στο κλειδί.


 
Κινεί τα 1.734 κιλά, σαν πούπουλο
Το SUV της Alfa Romeo κινεί ο 2.2 diesel κινητήρας, απόδοσης 210 ίππων και 470 Nm ροπής από τις 1.750 σ.α.λ. Το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων κάνει εκπληκτική δουλειά, βοηθώντας και την κατανάλωση να παραμείνει σε λογικά επίπεδα, όπως τα 7.6 λτ./100χλμ. της δοκιμής μας. Ένα άξιο και δυνατό σύνολο που μπορεί να προσφέρει και σβέλτες διαδρομές, εκτός από τα πρωθυπουργικής άνεσης μεγάλα ταξίδια. Τα νούμερα των επιδόσεων το επιβεβαιώνουν και με το παραπάνω, καθώς το 0-100 έρχεται σε 7.1 δευτ. η τελική ξεπερνά τα 215 χλμ./ώρα ενώ αξιοπρόσεκτες είναι και οι ρεπρίζ 80-120χλμ./ώρα σε 5.2δευτ. Το χαρακτηριστικό κροτάλισμα δεν περνάει εντός της καμπίνας, ενώ η σταθερότητα του αυτοκινήτου μένει αυτούσια ανεξαρτήτως χιλιομέτρων κίνησης.



Κρύβει τον όγκο της και πάει όσο σβέλτα θέλεις

Ξεχειλίζει το σπορ DNA. Η ανάρτηση διαθέτει σφικτή ρύθμιση και μαζί με την Q4 all-wheel drive 4κίνηση (διαθέτει αρκετή πισωκίνητη φιλοσοφία), προάγουν πλήρως  το οδηγοκεντρικά μοναδικό στυλ της Stelvio. Στον δρόμο, σε κερδίζει η σταθερότητα του αλλά και (σπάνιο για την κατηγορία) η  αμεσότητα της στις εντολές του οδηγού. Αψογη ποιότητα κύλισης, αμελητέες κλίσεις στις στροφές και πολύ καλή ηχομόνωση σε μεταφέρουν σε έναν οδηγικό παράδεισο.  Δεν θα νιώσετε στιγμή φόβο, τα φρένα είναι εξαιρετικά σε απόδοση αλλά τους λείπει αρκετή διαδρομή. Ουσιαστικά μιλάμε για ένα υπερυψωμένο GTi το οποίο είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμο να αγριέψει, τόσο σε στροφές, όσο και σε ευθείες. Και είπαμε πόσο όμορφη είναι; Ναι, απίστευτα όμορφη!



Συμπέρασμα
Παραμένει το ίδιο καλλονή και ευχάριστη οδηγικά, ενώ προσφέρει ένα πιο εξελιγμένο τεχνολογικό προφίλ. Τι να μην αγαπήσεις σε ένα τέτοιο έργο τέχνης; Την τιμή ίσως, μα η τέχνη δεν κοστίζει;

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει