Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Alfa Romeo Giulia: Σκληροπυρηνική, τετρακίνητη με 280 ίππους
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Alfa Romeo Giulia: Σκληροπυρηνική, τετρακίνητη με 280 ίππους

Διαβάστηκε από 25768 αναγνώστες - 19/8/2022

Αναβαθμισμένη σε ποιότητα και τεχνολογία, η Alfa Romeo Giulia Veloce Ti  έρχεται με 280 τετρακίνητους ίππους και ξανασυστήνεται!

Έπειτα από μία ανανέωση που μόνο αισθητική δεν ήταν, η Alfa Romeo Giulia επανέρχεται διατηρώντας τον χαρακτήρα που την κάνει να αποτελεί ένα από τα πιο ξεχωριστά sedan της αγοράς. Οι Ιταλοί περιορίστηκαν στις αλλαγές σε τεχνολογικό επίπεδο, αλλά και στην αναβάθμιση της ποιότητας στην καμπίνα. Εξωτερικά, η όμορφη μπερλίνα δε διαφοροποιείται πουθενά και, για να είμαστε ειλικρινείς, κάτι τέτοιο δεν ήταν απαραίτητο μιας και πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που εξακολουθεί να «τραβά» σα μαγνήτης όλα τα βλέμματα. Στην κατοχή μας βρέθηκε η τετρακίνητη Giulia Veloce Ti των 280 ίππων, η οποία δε θα ήταν υπερβολή να χαρακτηριστεί και ως ο προπομπός για την Quadrifoglio, αφού «γεφυρώνει» το χάσμα απέναντι στις απλές εκδόσεις και την κορυφαία Giulia QV.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »


Μπορεί εξωτερικά να μην διαφοροποιείται συγκριτικά με το παρελθόν, ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση αναφερόμαστε στην έκδοση Veloce Ti, η οποία έχει ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον. Το μυώδες αμάξωμα, με μήκος που ξεπερνά οριακά τα 4,6 μέτρα, διατηρεί τις ίδιες γραμμές, αλλά φέρει μία σειρά από λεπτομέρειες που το κάνουν ιδιαίτερα εντυπωσιακό. Στο εμπρός τμήμα «πρωταγωνιστεί» το γνωστό ρύγχος της Alfa Romeo, το οποίο στην προκειμένη περίπτωση περιβάλλεται από carbon πλαίσιο. Το ίδιο υλικό συναντάμε και σε άλλα σημεία, όπως για παράδειγμα στα καπάκια των καθρεπτών.  Ένα από τα ομορφότερα στοιχεία της έκδοσης Veloce Ti είναι αναμφισβήτητα οι ζάντες αλουμινίου με αυτό το εντυπωσιακό χρώμα. Το μέγεθός τους είναι 19 ιντσών και εσωτερικά ξεχωρίζουν οι κίτρινες δαγκάνες των φρένων. Την ίδια φιλοσοφία ακολουθεί και το πίσω μέρος, εκεί όπου εντοπίζεται μία διακριτική αεροτομή, οι δύο απολήξεις του συστήματος εξάτμισης και ο διαχύτης.



Carbon λεπτομέρειες και στο εσωτερικό 
Παρόμοιο κλίμα επικρατεί και στην καμπίνα της Alfa Romeo Giulia Veloce Ti, η οποία εξακολουθεί να δείχνει τον «sportive» χαρακτήρα της με μία σειρά από ανθρακονημάτινες λεπτομέρειες. Σχεδιαστικά δεν υπάρχουν αλλαγές, αλλά δεν ισχύει το ίδιο για το τεχνολογικό επίπεδο του ιταλικού μοντέλου. Πλέον έχει προστεθεί ψηφιακή οθόνη αφής μεγέθους 8,8 ιντσών για τον έλεγχο του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Πίσω από το τριάκτινο τιμόνι, πέρα από τα εντυπωσιακά paddles, συναντάμε έναν ευανάγνωστο ψηφιακό πίνακα οργάνων. Ο οδηγοκεντρικός χαρακτήρας της Alfa Romeo Giulia Veloce Ti ολοκληρώνεται με την ύπαρξη των αλουμινένιων πεντάλ, ενώ έναν διαφορετικό τόνο δίνουν και οι κόκκινες ραφές σε τιμόνι, επιλογέα και καθίσματα. Μίας και αναφερθήκαμε στα καθίσματα, αξίζει να τονίσουμε ότι, εκτός από το γεγονός ότι είναι ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα, παρέχουν και εξαιρετική πλευρική στήριξη. Η καμπίνα χαρακτηρίζεται αρκετά ευρύχωρη και φέρει πληθώρα αποθηκευτικών χώρων για μικροαντικείμενα. Τέσσερις ενήλικες επιβάτες θα μεταφερθούν υπερβολικά άνετα, ενώ ο χώρος αποσκευών αγγίζει τα 480 λίτρα.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε