Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Κινητήρας: 200 ίπποι και ήχος που προκαλεί

Διαβάστηκε από 12141 αναγνώστες - 12/8/2021

Κάτω από το καπό του Puma ST συναντάμε ένα γνωστό μοτέρ με μεγάλες αρετές, το οποίο έρχεται κατευθείαν από το Fiesta ST. Ο λόγος για τον υπερτροφοδοτούμενο 1.500 Ecoboost χωρητικότητας 1.496 κ.εκ., ο οποίος είναι τρικύλινδρος και αποδίδει 200 ίππους και μέγιστη ροπή της τάξης των 320 Nm από τις 2.500 σ.α.λ. Συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσων, το οποίο τροφοδοτεί τον εμπρός άξονα. Οι επιδόσεις είναι εξαιρετικές για το αμάξωμα των περίπου 1.300 κιλών, με τη διαδικασία της επιτάχυνσης 0-100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται με συνοπτικές διαδικασίες (6,9 δλ.) και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 220 χλμ./ώρα. Σε επίπεδο κατανάλωσης, ο τρικύλινδρος Ecoboost επηρεάζεται σημαντικά από το δεξί πόδι του οδηγού, αφού κινούμενοι σε ήπιο ρυθμό διαπιστώσαμε ότι μπορεί να κινηθεί και κάτω από τα 7 λτ./100 χλμ., ενώ οδηγώντας σε ρυθμούς... Puma ST μπορεί η ένδειξη της μέσης κατανάλωσης να αυξηθεί πάνω από τα 10 λτ./100 χλμ. (6,9 λτ./100 χλμ. αναοικώνει η Ford).

Kοινοποίησε το »


Στο δρόμο: SUV με συμπεριφορά... hot hatch!
Μερικά χιλιόμετρα πίσω από το τιμόνι του Ford Puma ST αρκούν για να διαπιστώσει κανείς ότι πρόκειται για ένα ειδικό αυτοκίνητο που είναι ικανό να δημιουργήσει οδηγικές συγκινήσεις. Ο κινητήρας είναι ισχυρός σε όλο το φάσμα της λειτουργίας του και, ειδικά στο πρόγραμμα οδήγησης «Sport», ο ήχος του ξεσηκώνει! Το κιβώτιο ταχυτήτων έχει θετικό κούμπωμα και ενδείκνυται για γρήγορες αλλαγές, ενώ τα φρένα αποδείχθηκαν ακούραστα ακόμα και κάτω από καταπόνηση διαρκείας. Βέβαια, το δυνατό σημείο του Ford Puma ST είναι το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης (διαθέσιμο μαζί με Launch Control στο πακέτο Performance Pack) που εξαφανίζει κάθε υποστροφική τάση του αμαξώματος. 



Η τιμή του Ford Puma ST ξεκινά από τα 34.872 ευρώ στη βασική έκδοση, η οποία ωστόσο προσφέρει πλούσιο εξοπλισμό, ενώ το «Performance Pack» αυξάνει το κόστος κόστος κατά 1.040 ευρώ και προσθέτει μπλοκέ διαφορικό και Launch Control.

Συμπέρασμα

Με τη δημιουργία του Puma ST, η Ford απέδειξε ότι μπορεί να δημιουργήσει ένα SUV που είναι σε θέση να προσφέρει έντονες συγκινήσεις. Δεν είναι μόνο ο ισχυρός κινητήρας των 200 ίππων, αλλά η συνολική του οδηγική συμπεριφορά αυτή που σε κάνει να θες να «βυθιστείς» στο κάθισμα της Recaro και να μη βγεις ποτέ από εκεί.
 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Kοινοποίησε το »