Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Κινητήρας: Ήπια υβριδικός diesel και... 6 λτ./100 χλμ.

20/7/2021

Όπως ήδη αναφέραμε, το Kia XCeed διατίθεται σε πλούσια γκάμα κινητήρων, με επιλογές που δίνουν έμφαση είτε στην οικονομία, είτε στις επιδόσεις. Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε ξεκάθαρα με την πρώτη κατηγορία, αφού κάτω από το καπό βρίσκεται ένας τετρακύλινδρος κινητήρας πετρελαίου. Η χωρητικότητά του αγγίζει τα 1.598 κ.εκ. και πέρα από το σύστημα υπερπλήρωσης με μεταβλητή πτερύγωση, ο συγκεκριμένος κινητήρας φέρει ένα ήπια υβριδικό σύστημα 48V. Κάπως έτσι, η ισχύς αγγίζει τους 136 ίππους και η ροπή στη μέγιστη τιμή της φτάνει τα 280 Nm, ενώ η κίνηση περνά στους εμπρός τροχούς μέσω αυτόματου σασμάν διπλού συμπλέκτη (DCT 7) στην προκειμένη περίπτωση. Οι επιδόσεις είναι ικανοποιητικές, με τα 0-100 χλμ./ώρα να έρχονται σε 9,2 δλ. για το αμάξωμα των 1.472 κιλών. Όσον αφορά στην κατανάλωση, η επίσημη αντιπροσωπεία ανακοινώνει 5,0-5,2 λτ./100 χλμ., τιμή που είναι αρκετά ρεαλιστική, αφού στη διάρκεια της δοκιμής είδαμε στον πίνακα οργάνων 6 λτ./100 χλμ. με σχετικά άνετη οδήγηση.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »


Στο δρόμο: Οικογενειακό αλλά και ευχάριστο οδηγικά
Πίσω από το τιμόνι του Kia XCeed διαπιστώσαμε από τα πρώτα κιόλας μέτρα ότι έχει γίνει πολύ καλή δουλειά ως προς τον συνδυασμό άνεσης και κρατήματος. Το νοτιοκορεάτικο crossover προσπερνά με άνεση τις ανωμαλίες του οδοστρώματος, υπενθυμίζοντας ότι έχει ένα crossover DNA που το χαρακτηρίζει. Ταυτόχρονα, όμως, ο ζωηρός κινητήρας, η καλή θέση οδήγησης και τα paddles πίσω από τιμόνι δημιουργούν ένα ευχάριστο οδηγικά σύνολο. Κάπου εδώ αξίζει να τονίσουμε ότι το Kia XCeed εξοπλίζεται με τρία προφίλ οδήγησης (Eco, Normal και Sport), ενώ στον πίσω άξονα συναντάμε ανεξάρτητη διάταξη πολλαπλών συνδέσμων. Τέλος, το τιμόνι έχει το επιθυμητό βάρος συνδυάζοντας άνετες μετακινήσεις στον πόλη και ικανοποιητική πληροφόρηση όταν η ταχύτητα αυξάνεται και τα φρένα διατηρούν την απόδοσή τους ακόμα και κάτω από καταπόνηση διαρκείας.



Η τιμή του Kia XCeed με τον ήπια υβριδικό κινητήρα πετρελαίου των 136 ίππων ξεκινά από τα 26.290 ευρώ στην χειροκίνητη έκδοση, ενώ για το αυτοκίνητο της δοκιμής με το αυτόματο σασμάν η τιμή αυξάνεται στα 27.990 ευρώ.

Συμπέρασμα
Το Kia XCeed είναι ένα αυτοκίνητο που ενθουσιάζει με τον ολοκληρωμένο χαρακτήρα του και την πρακτικότητά του. Μεγάλο ατού στην προκειμένη περίπτωση ο οικονομικός κινητήρας και το αυτόματο κιβώτιο που εκτοξεύει την άνεση. Σε συνδυασμός με την 7ετή εγγύηση, αλλά και τα 5 χρόνια δωρεάν service που προσφέρει η ελληνική αντιπροσωπεία, μετατρέπεται σε μία άκρως ενδιαφέρουσα επιλογή!

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »