Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
5 φωτογραφίες »

Δοκιμάζουμε το νέο Ford Kuga των 150 ίππων

Διαβάστηκε από 76158 αναγνώστες - 2/11/2020

Το νέο Kuga είναι επιτέλους εδώ και είναι ξεκάθαρα το καλύτερο Kuga που φτιάχτηκε ποτέ. Με νέα πλατφόρμα, πλούσιες τεχνολογίες αλλά και πληθώρα κινητήρων που περιλαμβάνει υβριδικά σύνολα, φαίνεται να έχει κάθε λόγο να διεκδικήσει την πρώτη θέση.

Δοκιμάζουμε την έκδοση με τον 1.500άρη Ecoboost κινητήρα των 150 ίππων και περνάμε αρκετές μέρες πίσω από το τιμόνι του για να μην μας ξεφύγει τίποτα. Με τιμή στα 26.272 ευρώ, η τρίτη γενιά του Kuga πέφτει στην μάχη της πιο απαιτητικής κατηγορίας έχοντας μία φαρέτρα εντυπωσιακά γεμάτη.
 
Αποτινάσσει την κλασική macho SUV τετραγωνισμένη αισθητική
Δεν παρουσίασε απλά μία γενιά που θα συνέχιζε τις γραμμές της προηγούμενης. Η τρίτη γενιά του Kuga φέρνει εντελώς νέο αέρα, σπάζοντας το μέχρι τώρα macho σχεδιαστικά πρωτόκολλο των SUV. Επιλέγει να αφήσει εντελώς τα τετράγωνα σχήματα και να υιοθετήσει μία πιο στρογγυλεμένη αισθητική που ταιριάζει περισσότερο στις σύγχρονες απαιτήσεις των αγοραστών και θα δείξει ένα πιο προσιτό πρόσωπο. Πατώντας πάνω στη νέα πλατφόρμα C2 της Ford, αγγίζει τα 4.614χλστ. σε μήκος, τα 1.883 χλστ. πλάτος αλλά και 191 χλστ. απόστασης από το έδαφος, την ώρα που ελάφρυνε κατά 90 κιλά. Νέα εμφάνιση, νέες μεγαλύτερες διαστάσεις και μικρότερο βάρος, δείχνουν ότι αυτή η γενιά δεν ήρθε για να παίξει, αλλά για να κερδίσει και τους πιο απαιτητικούς.



Εσωτερικό: Καλό μου Focus πώς μεγάλωσες
Ο εσωτερικός διάκοσμος του νέου Kuga είναι μία πιο ευρύχωρη και εξίσου ποιοτική μεταφορά της καμπίνας που συναντήσαμε στο ομόσταυλο Focus. Πολύ καλά και μαλακά υλικά έχουν χρησιμοποιηθεί στο μεγαλύτερο μέρος, ενώ σωστή συναρμογή και premium υφή ολοκληρώνουν την εσωτερική εικόνα. Τεχνολογικό highlight είναι η στάνταρ οθόνη αφής 8 ιντσών στο πάνω μέρος του ταμπλό η οποία υποστηρίζει το σύστημα πολυμέσων SYNC3 και διαθέτει πληθώρα λειτουργιών που θα αναλύσουμε λίγο παρακάτω. Πολύ καλή ηχομόνωση και ακόμα καλύτερη θέση οδήγησης που προσφέρει άριστη περιφερειακή ορατότητα στον οδηγό, σε κάνουν να το λατρέψεις, πριν ακόμα διανύσεις τα πρώτα μέτρα.

Χώροι: Από τα πιο ευρύχωρα
Όπως είπαμε και παραπάνω, το νέο Kuga μεγάλωσε σε όλες τις διαστάσεις του μη αφήνοντας ανεπηρέαστο και το μεταξόνιο, το οποίο «πήρε» 20 επιπλέον χλστ. Άμεσο αποτέλεσμα αυτού είναι να υπάρχει ακόμα μεγαλύτερος χώρος για τα κεφάλια και τα γόνατα των επιβατών ( όχι πως και πριν υπήρχε ο παραμικρός περιορισμός) ενώ δεκάδες καλά κρυμμένοι χώροι αποθήκευσης θα φροντίσουν να σας λύσουν τα χέρια. Τέλος, το πορτ-παγκάζ μεγάλωσε ακόμα περισσότερο στα 475 λτ. τα οποία με μία μικρή παραχώρηση από πίσω καθίσματα, μπορούν να μετατραπούν σε 645λτ. με δυνατότητα hands-free ανοίγματος.



Εκδόσεις  - εξοπλισμός: Αρκετά πλούσιο από την βασική των 26.272 ευρώ
Το νέο Kuga συνεχίζει να προσφέρεται στις ίδιες εξοπλιστικές εκδόσεις Trend, Titanium, ST-Line και Vignale όπως και ο προκάτοχος του. Με την βασική έκδοση και τον 1.500άρη κινητήρα να κοστίζουν από 26.272 ευρώ ο εξοπλισμός κρίνεται παραπάνω από ικανοποιητικός καθώς μεταξύ άλλων διαθέτει 17άρες ζάντες, a/c, 8άρα οθόνη αφής με SYNC3 αλλά και πλήρη σουίτα συστημάτων ασφάλειας. Αξίζει όμως να αναφέρουμε πως με μόλις 920 ευρώ επιπλέον, μπορείτε ( και το προτείνουμε) να μεταπηδήσετε στην Titanium και να απολαύσετε επιπλέον αυτόματο διζωνικό κλιματισμό, keyless entry, αρκετούς παραπάνω αυτοματισμούς, ασύρματη φόρτιση κινητών και ατμοσφαιρικό εσωτερικό φωτισμό.


 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις