Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Στον δρόμο: Κορυφαία ποιότητα κύλισης

Στον δρόμο: Κορυφαία ποιότητα κύλισης

Διαβάστηκε από 22890 αναγνώστες - 10/11/2021

Η πρώτη εντύπωση από το νέο Hyundai Tucson ήταν απόλυτα θετική, με τα κυριότερα στοιχεία που το χαρακτηρίζουν να είναι η κορυφαία ποιότητα κύλισης και η άνεση. Οι αεροδυναμικοί θόρυβοι απουσιάζουν, αποτέλεσμα του χαμηλού συντελεστή οπισθέλκουσας, ενώ την ίδια  ώρα η δυναμική συμπεριφορά του αμαξώματος εκπλήσσει θετικά ελέω ανεξάρτητης ανάρτησης στον πίσω άξονα. Το τιμόνι, αν και ελαφρύ σε αίσθηση προσφέρει την απαιτούμενη πληροφόρηση στον οδηγό, ενώ τα φρένα αποδεικνύονται αποτελεσματικά για τα 1.425 κιλά του Hyundai Tucson. Το πεντάλ του συμπλέκτη από την άλλη απαιτεί λίγο χρόνο εξοικείωσης, ειδικά στη φάση της εκκίνησης του αυτοκινήτου. Βέβαια, το ηλεκτρικό του μέρος λειτουργεί πολιτισμένα, με τον οδηγό να μην αντιλαμβάνεται πότε ενεργοποιείται ή απενεργοποιείται ο κινητήρας, αν δεν παρακολουθεί τις σ.α.λ. από τον ψηφιακό πίνακα οργάνων. Αφήνουμε για το τέλος τον κινητήρα, ο οποίος είναι ιδιαίτερα αθόρυβος στη λειτουργία του και επαρκεί για να κινηθεί κανείς με πιο σβέλτο ρυθμό, ειδικά με την επιλογή του «SPORT» προφίλ οδήγησης (υπάρχουν επίσης τα ECO και Normal), όπου αλλάζει ο πίνακας οργάνων και η απόκριση του γκαζιού γίνεται πιο άμεση.

Κοινοποίησέ το »

 


Η τιμή εκκίνησης του νέου Hyundai Tucson ορίζεται στα 25.990 ευρώ και αφορά την εμπροσθοκίνητη έκδοση της δοκιμής, με τον κινητήρα βενζίνης 150 ίππων και το μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων iMT. Βέβαια, ιδιαίτερο εμπορικό ενδιαφέρον αναμένεται να υπάρξει και για το Hyundai Tucson με το αυτόματο κιβώτιο 7DCT διπλού συμπλέκτη. Σε αυτή την περίπτωση, το κόστος απόκτησης αυξάνεται στα 29.090 ευρώ για την εμπροσθοκίνητη έκδοση των 150 ίππων και στα 31.790 ευρώ για την τετρακίνητη των 180 ίππων. Κάπου εδώ να τονίσουμε ότι, όπως συμβαίνει σε όλα τα μοντέλα της Hyundai, το νέο Tucson προσφέρεται με εργοστασιακή εγγύηση πέντε ετών χωρίς χιλιομετρικό όριο.

Συμπέρασμα
Το νέο Hyundai Tucson είναι ένα αυτοκίνητο που εντυπωσιάζει στο πέρασμά του, με τα εμπρός φωτιστικά σώματα να στρέφουν όλα τα βλέμματα επάνω τους. Τις καλύτερες εντυπώσεις, όμως, θα αφήσει και σε όποιον βρεθεί πίσω από το τιμόνι του, αφού αποτελεί πλέον μία από τις πιο ολοκληρωμένες επιλογές στην C-SUV κατηγορία. Για ακόμα μία φορά, λοιπόν, η νοτιοκορεάτικη φίρμα μας εκπλήσσει θετικά!

Κοινοποίησέ το »