Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Hyundai Tucson: Θηριώδες, εντυπωσιακό και υβριδικό
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Hyundai Tucson: Θηριώδες, εντυπωσιακό και υβριδικό

Διαβάστηκε από 22885 αναγνώστες - 10/11/2021

Το Hyundai Tucson προκαλεί με τον όγκο του σε κάθε πέρασμά του και εξοπλίζεται με ήπιο υβριδικό σύστημα 48 V, που του προσφέρει μεγάλη οικονομία. Εντυπωσιακά τα εμπρός φώτα.

Σε μία κατηγορία που καταλαμβάνει πλέον μερίδιο της τάξης του 20,9% των συνολικών πωλήσεων, η Hyundai επανέρχεται δυναμικά με τη νέα γενιά του δημοφιλούς C-SUV της. Ο λόγος για το ολοκαίνουριο Hyundai Tucson, το οποίο παρουσιάστηκε πρόσφατα και έρχεται με μία πλήρως εξηλεκτρισμένη γκάμα. Το μεγάλο SUV της νοτιοκορεάτικης φίρμας προσφέρει άπλετη τεχνολογία και δυναμική εμφάνιση, με τα φωτιστικά του σώματα να επαναπροσδιορίζουν την σχεδιαστική φιλοσοφία της μάρκας. Ας το γνωρίσουμε καλύτερα!

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »


Με μία γρήγορη ματιά είναι εμφανές ότι το νέο Hyundai Tucson μεγάλωσε συγκριτικά με το παρελθόν, με το μήκος του να αγγίζει πλέον τα 4.500 χλστ. Κατά τη σχεδίασή του δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην αεροδυναμική συμπεριφορά, με τον συντελεστή οπισθέλκουσας να είναι εν τέλει 0,315 Cd, επίδοση εξαιρετική δεδομένης της κατηγορίας. Η σχεδίαση του αμαξώματος είναι μοναδική από οποιαδήποτε γωνία κι αν το δει κανείς, με τα έντονα νεύρα να διατρέχουν όλο το αμάξωμα. Εννοείται πως το πιο εντυπωσιακό σημείο είναι τα εμπρός παραμετρικά φωτιστικά σώματα, τα οποία ουσιαστικά είναι ένα σώμα με τη μάσκα. Στις πλαϊνές πόρτες, οι επιφάνειες σχηματίζουν εντυπωσιακά γεωμετρικά σχήματα, ενώ στο επάνω τμήμα υπάρχει μία χρωμιωμένη λωρίδα που ξεκινά από τους καθρέφτες και «συναντά» τα πίσω φωτιστικά σώματα, με τα τελευταία να ενώνονονται με μία γραμμή κατά πλάτος του αμαξώματος. Εννοείται, βέβαια, ότι δεν απουσιάζουν κάποια στοιχεία που κάνουν το νέο Tucson πιο περιπετειώδες, όπως για παράδειγμα οι πλαστικές επενδύσεις στους θόλους των τροχών, η αυξημένη απόσταση από το έδαφος και οι ράγες οροφής.



Εσωτερικό: Ξεχωριστό design και ποιοτικά υλικά
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στην εσωτερική σχεδίαση του Hyundai Tucson, όπου η εργονομία βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο, όπως και η ποιότητα των υλικών. Στο κέντρο του ταμπλό, στο οποίο συναντάμε κυρίως μαλακά πλαστικά, βρίσκεται η κεντρική οθόνη αφής μεγέθους 10,25 ιντσών. Μέσω αυτής, ο οδηγός απολαμβάνει υπηρεσίες, όπως οι φωνητικές εντολές και η συνδεσιμότητα με το κινητό τηλέφωνο (υποστηρίζεται και ασύρματη φόρτιση), ενώ ασφαλώς δεν απουσιάζουν στοιχεία όπως το σύστημα πλοήγησης και η κάμερα οπισθοπορείας με δυναμικές γραμμές. Οι αεραγωγοί του συστήματος κλιματισμού εκτείνονται σε όλο το πλάτος της καμπίνας και πίσω από το τιμόνι υπάρχει ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων επίσης 10,25 ιντσών που παρέχει κάθε χρήσιμη πληροφορία στον οδηγό. Κάπου εδώ, αξίζει να τονίσουμε ότι πέρα από το συμβατικό σύστημα αναγνώρισης τυφλού σημείου, μέσα στον ψηφιακό πίνακα οργάνων ενσωματώνεται και το «Blind View Monitor» (προαιρετικός εξοπλισμός), το οποίο δίνει στον οδηγό ζωντανή εικόνα από τη «νεκρή γωνία». Η νέα πλατφόρμα πάνω στην οποία αναπτύχθηκε το Hyundai Tucson παρέχει και βελτιωμένους χώρους τόσο για τους επιβάτες, ...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε