Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Mercedes EQA 250+: Αξίζει κάθε ευρώ
13 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Mercedes EQA 250+: Αξίζει κάθε ευρώ

19/1/2024

Με 460+ (πραγματικά) χιλιόμετρα αυτονομίας!
Με πολυτέλεια και digital διάκοσμο που ξεχωρίζει.
Χωράει με άνεση 4 άτομα αν και έχει 340 λίτρα πορτ-μπαγκάζ!
Στοιχίζει μόλις 2.000 ευρώ πάνω από την κανονική έκδοση.

Με 460+ (πραγματικά) χιλιόμετρα αυτονομίας

H Mercedes EQA 250+ έρχεται με κατά 4kW μεγαλύτερη μπαταρία σε σχέση με την απλή 250 και πλέον μπορεί να προσφέρει πάνω από 460 χλμ. πραγματικής αυτονομίας σε μεικτές συνθήκες και να αγγίξει τα 520 χλμ. σε καθαρά αστικό περιβάλλον, με τη μέση κατανάλωση να μετριέται στα 18kWh/100 χιλιομέτρα. Σε αυτό συμβάλει και το καλό σύστημα ανάκτησης,το οποίο ρυθμίζεται από τα paddles πίσω από το τιμόνι, ενώ δεν στερείται επιδόσεων, αφού οι 190 ίπποι του συστήματος επιταχύνουν το σχεδόν 2 τόνων αυτοκίνητο από το μηδέν στα 100 χλμ./ώρα σε 8 δλ.

Με πολυτέλεια και digital διάκοσμο που ξεχωρίζει

Η Mercedes EQA 250+ δεν ξεχνάει την καταγωγή της και αναβλύζει πολυτέλεια τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά. Η σχεδίαση της είναι κομψή και ταυτόχρονα επιβλητική, με τη μαύρη μάσκα και τους LED προβολείς να τονίζουν τη μοναδικότητα του μοντέλου. Στην καμπίνα, τα υλικά κατασκευής είναι από το πάνω ράφι, με τη συναρμογή και το φινίρισμα να είναι σε υψηλά επίπεδα. Οι δύο οθόνες 10,25 ιντσών (ψηφιακός πίνακας οργάνων και κεντρική οθόνη) προσφέρουν εξαιρετικές δυνατότητες στον οδηγό και ταυτόχρονα ενισχύουν τα τεχνολογικά στοιχεία του μοντέλου, ενώ το λογισμικό MBUX συμπληρώνει ιδανικά την digital εικόνα της EQA.

Χωράει με άνεση 4 άτομα αν και έχει 340 λίτρα πορτ-μπαγκάζ

Χωροταξικά το μοντέλο μπορεί να φιλοξενήσει με σχετική άνεση 4 ενήλικες, παρόλο που δεν έχει από τις κορυφαίες τιμές της κατηγορίας, με την έλλειψη κεντρικού τούνελ να αφήνει (έστω και με κάποιες υποχωρήσεις) χώρο και για 5 άτομο. Από την άλλη, τα 340 λίτρα του πορτ-μπαγκάζ κρίνονται απλά επαρκή, με το σχήμα του να είναι άκρως αξιοποιήσιμο.

Στοιχίζει μόλις 2.000 ευρώ πάνω από την κανονική έκδοση

Η Mercedes EQA 250+ ξεκινάει από τα 52.200 ευρώ, 2.000 πάνω από την απλή 250, χωρίς να υπολογίζεται η κρατική επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2». Πρόκειται για μια διαφορά τιμής που αξίζει στο 100%, αφού η επιπλέον αυτονομία και τα αεροδυναμικά βοηθήματα προσφέρουν μετρήσιμα και ουσιαστικά πλεονεκτήματα που κάνουν το μοντέλο ακόμα πιο ολοκληρωμένο.

Σελ.
2
Premium κύλιση, κρύβει το βάρος των 2 τόνων
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε