Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
ECOCAR YUDO: Νέο ηλεκτρικό SUV που αλλάζει τα δεδομένα στην κατηγορία του!
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

ECOCAR YUDO: Νέο ηλεκτρικό SUV που αλλάζει τα δεδομένα στην κατηγορία του!

29/2/2024

Έχει αισθητικά ελκυστική, σύγχρονη και δυναμική εμφάνιση.
Με standard οθόνη 12,3 ιντσών, πλούσιο εξοπλισμό και άνετο χώρο αποσκευών 310 λίτρα.
Έχει 94 άλογα, 130 χλμ. τελική ταχύτητα και διανύει 320 χιλιόμετρα με 1 φόρτιση.
Η τιμή με επιδότηση ξεκινά από 20.391 ευρώ.

Το ECOCAR YUDO έχει αισθητικά ελκυστική, σύγχρονη και δυναμική εμφάνιση

Η ECOCAR λανσάρει το νέο της μοντέλο, που ονομάζεται YUDO και είναι ηλεκτρικό με χώρους για 5 επιβάτες, ξεφεύγοντας από τους περιορισμούς των micro cars, διατηρώντας παράλληλα «μαζεμένες» διαστάσεις προκειμένου να ελίσσεται με ευκολία στην αστική «ζούγκλα».

Το design του ECOCAR YUDO είναι κομψό και ταυτόχρονα δυναμικό, αφού τόσο το καπό, όσο και το πλαϊνό τμήμα του αμαξώματος διακατέχονται από νευρώσεις. 
Η έλλειψη ανοιχτής γρίλιας μαρτυρά την ηλεκτρική «φύση» του μοντέλου, ενώ στις άκρες του προφυλακτήρα υπάρχουν ανοίγματα μέσω των οποίων περνά ο αέρας, μειώνοντας τις αεροδυναμικές αντιστάσεις και κατά συνέπεια την κατανάλωση ενέργειας της μπαταρίας.

Η πλευρική γραμμή του αμαξώματος ακολουθεί ανοδική προς τα πίσω πορεία, ενισχύοντας το sport στοιχείο, ενώ η ευμεγέθης αεροτομή (εμπνευσμένη από τα αυτιά του λαγού) και η εμφάνιση διαχύτη στο τελείωμα του πίσω προφυλακτήρα ολοκληρώνουν την δυναμική εικόνα του ECOCAR YUDO. Οι ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών και έχουν αεροδυναμικό σχεδιασμό.

Το μήκος του YUDO είναι 4,035 μέτρα και η απόσταση από το έδαφος 16,5 εκατοστά. Ως εκ τούτου το αυτοκίνητο ανήκει στην κατηγορία των μικρών SUV
Με βάση το παραπάνω, η τιμή των 20.391 ευρώ (με την επιδότηση) το κάνει τιμολογιακά ανταγωνιστικό όχι απλά των ηλεκτρικών μοντέλων της κατηγορίας του, αλλά το βάζει στα «χωράφια» των μικρότερων ηλεκτρικών mini οχημάτων.

Με standard οθόνη 12,3 ιντσών, πλούσιο εξοπλισμό και άνετο χώρο αποσκευών 310 λίτρα

Περνώντας στην καμπίνα του ECOCAR  YUDO παρατηρούμε πως η εταιρεία έχει ακολουθήσει μια κομψή και minimal προσέγγιση, χωρίς όμως να κάνει το αποτέλεσμα να δείχνει λιτό. Στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει η οθόνη 12,3 ιντσών που μοιάζει να αιωρείται και μέσω της οποίας γίνονται οι επιλογές για το ηχοσύστημα και τον κλιματισμό, καθώς και οι υπόλοιπες ρυθμίσεις του οχήματος. Ο πίνακας οργάνων πίσω από το τιμόνι είναι επίσης ψηφιακός, με μέγεθος 7 ίντσες.
Το λειτουργικό έχει εμφάνιση εμπνευσμένη από την όπερα και, όσον αφορά στο hardware του, διαθέτει 8πύρηνο επεξεργαστή Snapdragon με 3 GB RAM, 32 GB εσωτερικό χώρο αποθήκευσης και επιπλέον 3 GB flash drive.

Κάτω από την οθόνη βρίσκεται ένας ασύρματος φορτιστής για smartphones, ενώ στο εσωτερικό , όπως για παράδειγμα στην κεντρική κονσόλα, βρίσκονται αρκετοί αποθηκευτικοί χώροι για μικροαντικείμενα. Τέλος, ο ατμοσφαιρικός φωτισμός που προσαρμόζεται σε 256 χρώματα δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να δημιουργήσουν την δική τους ατμόσφαιρα εντός της καμπίνας, αναλόγως με τη διάθεσή τους.

Στον βασικό εξοπλισμό βρίσκουμε LED φώτα, ζάντες αλουμινίου αεροδυναμικής σχεδίασης, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους και θερμαινόμενους εξωτερικούς καθρέπτες, σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί, camera οπισθοπορείας, αισθητήρες παρκαρίσματος, δερμάτινο πολυλειτουργικό τιμόνι, προσαρμοστικό cruise control, βάση ασύρματης φόρτισης κινητού τηλεφώνου, δερμάτινα καθίσματα, επενδύσεις με εφέ ξύλου, air condition, εμπρός-πίσω ηλεκτρικά παράθυρα, έγχρωμη οθόνη αφής 12,3 ιντσών για το infotainment με σύστημα πλοήγησης και ασύρματη σύνδεση Bluetooth, 6 ηχεία, ατμοσφαιρικό εσωτερικό φωτισμό ρυθμιζόμενο σε 256 χρώματα, ABS, EBD, ηλεκτρικό χειρόφρενο και βάσεις Isofix για παιδικό κάθισμα.


Το μεταξόνιο του Ecocar Yudo είναι 2,48 μέτρα και αξίζει να αναφέρουμε πως το όχημα έχει τη μεγαλύτερη αναλογία μεταξονίου-μήκους στην κατηγορία του, γεγονός που συμβάλλει θετικά στην ευρυχωρία του. Συνολικά θα καταφέρουν να φιλοξενηθούν 5 επιβάτες, με το πορτ-μπαγκάζ να έχει ωφέλιμο όγκο 310 λίτρα. 

Το ECOCAR YUDO έχει 94 άλογα, 130 χλμ. τελική ταχύτητα και διανύει 320 χιλιόμετρα με 1 φόρτιση

Ώθηση στο ECOCAR YUDO δίνει ένας ηλεκτροκινητήρας ισχύος 94 ίππων (ή αλλιώς 70kW) με 165 Nm ροπή, ο οποίος  παίρνει ενέργεια από μια μπαταρία χωρητικότητας 41,7 kWh.
Σύμφωνα με τις μετρήσεις της εταιρείας, η διαδικασία 0-50 χλμ/ώρα ολοκληρώνεται σε 4,5 δευτερόλεπτα, με την επιτάχυνση να σταματά στα 130 χλμ/ώρα.

Η ηλεκτρική αυτονομία σε κύκλο WLTP είναι 320 χιλιόμετρα, κάτι που κρίνουμε πως είναι αρκετό για να καλύψει τις ανάγκες της καθημερινότητας χωρίς να απαιτείται να φορτίζεται συνεχώς η μπαταρία. Η διαδικασία της φόρτισης από 10 στο 80% χρησιμοποιώντας συνεχές ρεύμα (DC) ολοκληρώνεται σε 45 λεπτά, ενώ σε εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) η μπαταρία φορτίζει από το 10 στο 100% μέσα σε 7 ώρες.
Επιπρόσθετα παρέχει  δυνατότητα V2L  για υποστήριξη εξωτερικών δραστηριοτήτων (πχ. camping).

Η τιμή με επιδότηση ξεκινά από 20.391 ευρώ

Η τιμή του ECOCAR YUDO ξεκινά από τα 26.900 ευρώ χωρίς την κρατική επιδότηση που είναι περίπου 6.500 ευρώ. 

Αν συνυπολογίσουμε την τελευταία, το κόστος απόκτησης του μοντέλου πέφτει στα 20.391 ευρώ προσδίδοντας στο συγκεκριμένο μοντέλο μοναδικό value for money για την κατηγορία του!

 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε