Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Επίσημη πρεμιέρα για το νέο Mazda CX-80
17 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Επίσημη πρεμιέρα για το νέο Mazda CX-80

18/4/2024

Mεταξόνιο πάνω από 3 μέτρα και LED φώτα.
6θέσιο ή 7θέσιο.
Με οθόνη 12,3 ιντσών το infotainment.
Diesel ή Plug-in υβριδικό.

Mεταξόνιο πάνω από 3 μέτρα και LED φώτα

Επίσημη πρεμιέρα έκανε το νέο Mazda CX-80. Το νέο SUV έρχεται στην Ευρώπη με τρεις σειρές καθισμάτων και θέσεις για έως και επτά επιβάτες, την ώρα που η ιαπωνική μάρκα το εξοπλίζει με δύο διαφορετικές επιλογές συστημάτων κίνησης.

Το νέο Mazda CX-80 έχει μήκος 4,97 μέτρα, πλάτος 1,88 μέτρα, ύψος 1,7 μέτρα και μεταξόνιο 3,11 μέτρα. Στα δύο άκρα το νέο SUV εξοπλίζεται με λεπτά LED φωτιστικά σώματα, τα οποία επεκτείνονται προς τα μέσα, ενώ σε όλο το αμάξωμα παρατηρούμε νίκελ διακοσμητικά χαρακτηριστικά, που τονίζουν τον premium χαρακτήρα. Στο πλάι, ξεχωρίζουν οι μεγάλες ζάντες που φτάνουν τις 20 ίντσες.

6θέσιο ή 7θέσιο

Η καμπίνα του νέου Mazda CX-80 μπορεί να φιλοξενήσει έως και επτά επιβάτες. Σε αυτή την περίπτωση η δεύτερη σειρά καθισμάτων φιλοξενεί τρεις επιβάτες και η τρίτη σειρά δύο. Το Mazda CX-80 θα είναι διαθέσιμο είναι και σε 6θέσια έκδοση, όπου στη δεύτερη σειρά αντί για κάθισμά στυλ πάγκου, θα υπάρχουν δύο μεγάλες θέσεις σαν πολυθρόνες. Ανάμεσά τους υπάρχει και μία κεντρική κονσόλα με ποτηροθήκες και έξτρα χώρο αποθήκευσης κάτω από το υποβραχιόνιο. Αξίζει να σημειωθεί πως στην 6θέσια διάταξη, η Mazda προσφέρει τη δυνατότητα αφαίρεσης της κεντρικής κονσόλας στη μεσαία σειρά καθισμάτων. Έτσι δημιουργείται ένας κεντρικό πέρασμα ιδανικό για οικογένειες με παιδιά που πρέπει να μπαίνουν και να βγαίνουν συχνά από την τρίτη σειρά. Στην 7θέσια διάταξη, όταν τα δύο πίσω καθίσματα δεν χρησιμοποιούνται, μπορούν να διπλωθούν και το μοντέλο να γίνει επί της ουσίας 5θέσιο. Όταν διπλωθούν και τα καθίσματα στη δεύτερη σειρά, τότε ο χώρος αποσκευών μπορεί να φιλοξενήσει 1.971 λίτρα.

Με οθόνη 12,3 ιντσών το infotainment

Μία οθόνη 12,3 ιντσών δίνει το παρών και φιλοξενεί το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης με Apple CarPlay και Android Auto, για σύνδεση με το smartphone. Το infotainment διαθέτει και τον προσωπικό βοηθό Alexa, για να μπορεί ο οδηγός να προσαρμόσει τις βασικές ρυθμίσεις του αυτοκινήτου μέσω φωνητικών εντολών. Το νέο Mazda CX-80  είναι εξοπλισμένο με τριζωνικό κλιματισμό, ένα premium ηχοσύστημα με 12 ηχεία και πανοραμική ηλιοροφή.

Diesel ή Plug-in υβριδικό

Το Mazda CX-80 για την Ευρώπη έρχεται με δύο κινητήρια σύνολα. Ένα 6κύλινδρο σε σειρά diesel μοτέρ 3,3 λίτρων (3.3 e-SKYACTIV D) με ήπια υβριδική τεχνολογία, βρίσκεται στη βάση. Το μοτέρ συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και προσφέρει 254 άλογα. Παρούσα είναι και μία Plug-in υβριδική έκδοση, που αποτελείται από έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 2,5 λίτρων που λειτουργεί συνδυαστικά με ηλεκτροκινητήρα για 327 ίππους και 500 Nm ροπής. Στην περίπτωση του PHEV, ο ηλεκτροκινητήρας είναι ενσωματωμένος στο αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων. Μία μπαταρία ιόντων λιθίου 17,8 kWh, προσφέρει στο μοντέλο ηλεκτρική αυτονομία έως 60 χιλιόμετρά, σύμφωνα με τη μάρκα.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις