Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
3 φωτογραφίες »

Έτσι είναι το νέο Peugeot 308!

9/3/2021

Πριν την επίσημη παρουσίαση, βλέπουμε το εξωτερικό του νέου Peugeot 308, το οποίο είναι ριζικά αναβαθμισμένο, με σχεδιασμό που του χαρίζει δυναμικά αλλά και πολυτελή στοιχεία. Στην εντυπωσιακή μάσκα κυριαρχεί το καινούργιο σήμα της εταιρείας.

Παρόλο που έχουμε δει φωτογραφίες από το πρωτότυπο, δοκιμαστικό μοντέλο του επερχόμενου Peugeot 308, αυτό ήταν πλήρως καμουφλαρισμένο, και δεν διακρίνονταν πολλές λεπτομέρειες. Αυτή τη φορά, το αυτοκίνητο εθεάθη χωρίς καλύμματα στο εμπρόσθιο και πλαϊνό μέρος, και έτσι μπορούμε να δούμε πώς θα είναι το νέο μοντέλο της γαλλικής εταιρείας.

Ξεκινώντας από μπροστά, παρατηρούμε πως ο σχεδιασμός του νέου Peugeot 308 δίνει στο όχημα έναν πολυτελή και παράλληλα δυναμικό χαρακτήρα. Στο κέντρο δεσπόζει η νέα εντυπωσιακή μάσκα, η οποία φιλοξενεί στο κέντρο της το ολοκαίνουργιο λογότυπο της εταιρείας. Εκατέρωθεν βλέπουμε τα λεπτά φωτιστικά σώματα, τα οποία φαίνονται σαν να αποτελούν οπτική συνέχεια της κεντρικής γρίλιας. Πάνω από τη μάσκα υπάρχει το σήμα του μοντέλου.



Τα φώτα ημέρας που θυμίζουν τους κυνόδοντες του λιονταριού, είναι ένα χαρακτηριστικό στοιχείο των μοντέρνων Peugeot, και δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το νέο όχημα. Στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα βρίσκουμε έναν μεγάλο αεραγωγό σε τραπεζοειδές σχήμα. Τέλος, το καπό διαθέτει ένα έντονο «φούσκωμα» στο κέντρο του, που δίνει την αίσθηση γλυπτού.

Το αμάξωμα του εντυπωσιακού αυτοκινήτου είναι λαξευμένο και στο πλάι. Τα εμπρός φτερά, που κοσμούνται από το νέο έμβλημα της Peugeot, έχουν νευρώσεις, κάτι που φαίνεται πως ισχύει και στα πίσω, τα οποία είναι καλυμμένα με κουκούλα. Χαμηλά στις πλευρικές πόρτες βρίσκουμε μία τραπεζοειδή εσοχή, η οποία δημιουργεί μία δυναμική αντίθεση με το σχεδιασμό των φτερών.



Περνώντας πίσω, μπορούμε να παρατηρήσουμε το κάτω μισό του προφυλακτήρα. Αυτό είναι μαύρο γυαλιστερό, διαθέτει τα διπλά φώτα όπισθεν και ομίχλης (1 ζεύγος ανά πλευρά), δίπλα από τα οποία βρίσκονται οι τονισμένες και ευμεγέθεις μα κομψές απολήξεις της εξάτμισης. Αυτές οι λεπτομέρειες μας κάνουν να πιστεύουμε πως το εν λόγω μοντέλο ανήκει σε κάποια πιθανή GT-Line έκδοση.

Το νέο Peugeot 308 αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του σύντομα. Παρόλο που δεν έχουμε επίσημες αναφορές σχετικά με τα διαθέσιμα μηχανικά σύνολα, περιμένουμε να δούμε κινητήρες τόσο βενζίνης όσο και πετρελαίου, καθώς και mild άλλά και plug-in υβριδικές προτάσεις. Η κορυφαία έκδοση ενδέχεται να είναι η plug-in hybrid PSE με 300 ίππους.
 
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις