Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

    Καλύτερο και πιο άνετο από το σαλόνι του σπιτιού σου

    Διαβάστηκε από 35009 αναγνώστες - 16/10/2019

    Η άριστα ποιοτική αίσθηση που αφήνει στην υφή, το κάθε μέρος τους εσωτερικού στο νέο Nissan X-Trail φωνάζει premium από μακριά. Φινίρισμα, συναρμολόγηση και υλικά έχουν ανέβει επίπεδο, κάνοντας το αυτοκίνητο ιδιαίτερα ποιοτικό. Από κει και πέρα, στο κέντρο του πίνακα οργάνων υπάρχει μία μικρή οθόνη η οποία παρέχει όλες τις απαραίτητες οδηγικές πληροφορίες, ενώ η έγχρωμη και εύχρηστη οθόνη 7 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό χειρίζεται το σύστημα  infotainment. Στον τομέα των χώρων, μετρήσαμε πολλές θήκες για μικροαντικείμενα, ενώ στο πίσω κάθισμα, οι 3 επιβάτες θα ταξιδέψουν με πρωθυπουργική άνεση. Ο χώρος αποσκευών αγγίζει τα 565λτ. και επιτρέπει με τη σειρά του μία μικρή μετακόμιση.

    Πολύ πιο «γεμάτος» αλλά και ήσυχος ο νέος κινητήρας
    Ο παλιός και τραχύς 1.600άρης dCi αντικαθίσταται πλέον από τον κατά πολύ πιο τεχνολογικά εξελιγμένο νέο 1.700άρη diesel κινητήρα στο νέο Nissan X-Trail. Ο τελευταίος αποδίδει 150 ίππους και 340 Nm ροπής και έρχεται να βάλει τέλος στην όποια υστέρηση παρουσίαζε στις χαμηλές στροφές ο προηγούμενος. Αμέσως θα εκτιμήσετε την πολύ ήσυχη και πολιτισμένη λειτουργία του, την ώρα που συνεργάζεται με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο. Αυτό με τη σειρά του συνεργάζεται άψογα με τον πολύ μαλακό συμπλέκτη και χαρίζει ακούραστες μετακινήσεις. Τέλος, η κατανάλωση δείχνει λίγο τσιμπημένη στα 8.5 λτ./100χλμ. αλλά μην ξεχνάμε το μέγεθος και τους χώρους του αυτοκινήτου.



    Σταθερό, άνετο και… ήσυχο
    Ο οδηγός κάθεται στον προσωπικό του θρόνο και πέρα από την πολύ καλή πληροφόρηση που του δίνει το τιμόνι, απολαμβάνει ήσυχες και άνετες μετακινήσεις. Η πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων καταπίνει της οδικές κακοτεχνίες ενώ η χειροκίνητη επιλογή της 4κίνησης εκτοξεύει τα περιθώρια πρόσφυσης, όσο το σύστημα Nissan Chassis Control μηδενίζει τις όποιες τάσεις πλεύσης. Το αυτοκίνητο είναι κατάλληλο για κάθε χρήση ενώ, διαθέτει όλες τις οδηγικές τεχνολογικές ανέσεις όπως ProPilot, ACC, TRAFFIC Jam Pilot κ.α. Τα 210 χλστ. απόστασης από το έδαφος μαζί με την 4κίνηση επιτρέπουν και αρκετές off road συγκινήσεις, όπως και καβαλήματα πεζοδρομίου. 

    Συμπέρασμα
    Ο νέος κινητήρας στο νέο Nissan X-Trail 1.7 dCi ταίριαξε γάντι στο μεγάλο SUV των Ιαπώνων, καλύπτοντας τα κενά που χώλαινε. Τραβάει από χαμηλά, είναι ήσυχος και πετυχαίνει καλύτερες επιδόσεις. 

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ