Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Γερμανία: «Πάρτε τα MMM ή χρησιμοποιήστε τα πόδια σας»

Γερμανία: «Πάρτε τα MMM ή χρησιμοποιήστε τα πόδια σας»

4/5/2022

Μία από τις μεγαλύτερες αυτοκινητιστικές ενώσεις παγκοσμίως αλλά και η μεγαλύτερη στη Γερμανία, προτείνει στους Γερμανούς οδηγούς να χρησιμοποιούν λιγότερο τα αυτοκίνητά τους, να κινούνται με τα ΜΜΜ ή ακόμα και με άλλα μέσα, προκειμένου να μειωθεί η εξάρτηση της χώρας από το ρωσικό πετρέλαιο.

Η ADAC ωθεί τους πολίτες να μην χρησιμοποιούν το ρωσικό πετρέλαιο

Είναι γνωστό πλέον πως η Ευρώπη έχει μεγάλη εξάρτηση στον τομέα των μεταφορών από το ρωσικό πετρέλαιο, αλλά ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία σε συνδυασμό με τις κυρώσεις της ΕΕ, έχουν φέρει τις ανάλογες συνέπειες στις τιμές των καυσίμων ενώ έχουν προκαλέσει τεράστια προβλήματα στις οικονομίες των χωρών.  

Κορυφώνεται στη Γερμανία η ανησυχία για το ρωσικό πετρέλαιο

Η ανησυχία στη Γερμανία  έχει κορυφωθεί πλέον εφόσον η μεγαλύτερη ένωση αυτοκινήτου στην Ευρώπη, η γνωστή ADAC, σε επιστολή της καλεί τα μέλη της να οδηγούν λιγότερο με σκοπό να καταναλώνουν λιγότερο καύσιμο, ώστε να μειώσουν έτσι την εξάρτηση της χώρας από το εισαγόμενο ρωσικό πετρέλαιο. Χαρακτηριστικά αναφέρει «Η εξάρτηση της χώρας μας από τις ρωσικές εισαγωγές ενέργειας έχει γίνει πολύ ξεκάθαρη. Για αυτό πρέπει να μειώσουμε την εξάρτησή μας. Κάθε άτομο μπορεί να συμβάλει σε αυτό».

Την ίδια ώρα που η Gazprom διακόπτει τις σχέσεις της με Βουλγαρία και Πολωνία

Η είδηση ήρθε στο φως της δημοσιότητας την ίδια μέρα που η ρωσική εταιρεία ενέργειας Gazprom, ανακοίνωσε πως θα σταματήσει να προσφέρει τα προϊόντα της σε Βουλγαρία και Πολωνία. Η αφορμή δόθηκε επειδή οι τελευταίες, δεν θέλησαν να πληρώσουν σε ρούβλια. Η Γερμανία έχει αποδεχτεί το αίτημα της Ρωσίας, συνεχίζοντας όμως να ανησυχεί για το τι μπορεί να επιφυλάσσει το εγγύς μέλλον.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε