Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Για 1 ρούβλι ξεπουλήθηκε η Lada από τη Renault

Για 1 ρούβλι ξεπουλήθηκε η Lada από τη Renault

28/4/2022

Η AvtoVAZ, η «μαμά» εταιρεία της Lada, πουλήθηκε από την Renault στο ινστιτούτο NAMI της Ρωσίας, στην απίστευτη τιμή του ενός ρουβλιού.

Σοβαρό «deal»

Η Renault προχώρησε στη μεταβίβαση του μεριδίου της από την AvtoVAZ , στο ρωσικό αυτοκινητιστικό ινστιτούτο NAMI. Η αγοραπωλησία αφορά την μητρική εταιρεία της Lada, η οποία ξεπουλήθηκε για μόλις 1 ρούβλι, ,με σημερινή (28/4) αναλογία 0,013 ευρώ.

Το ρωσικό ινστιτούτο για το οποίο γίνεται λόγος, λειτούργει για σχεδόν ένα αιώνα και είναι ο κορυφαίος επιστημονικός οργανισμός της Ρωσίας σε οτιδήποτε αφορά την ανάπτυξη της αυτοκινητοβιομηχανίας. Δεν είναι τυχαίο δε, ότι στο παρελθόν η NAMI είχε αναλάβει τη σχεδίαση και την κατασκευή αρκετών γνωστών ρωσικών μοντέλων, όπως και της λιμουζίνας του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν με το όνομα Aurus Senat.

Ίσως στο μέλλον την αγοράσει ξανά

Στο μέλλον, δεν αποκλείεται η Renault να ξανά-αποκτήσει την AvtoVAZ μέσα στο χρονικό διάστημα των επόμενων 5 με 6 ετών, αλλά πιθανόν να χρειαστεί να δώσει αρκετά περισσότερα χρήματα, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Ρώσους υπουργός Εμπορίου Denis Manturov. «Εάν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου κάνουμε επενδύσεις, τότε αυτό θα ληφθεί υπόψη. Δεν θα γίνουν δώρα», τόνισε ο Manturov. Από το «deal» δεν έλειπε και το εργοστάσιο της Renault στην Μόσχα που χρησιμοποιούσε παράλληλα και η Nissan, το οποίο θα πουληθεί επίσης στο ρωσικό κράτος, ξανά έναντι κάποιου πολύ μικρού ποσού.

Με εθνικοποίηση απειλεί η Ρωσία

Αυτές οι κινήσεις είναι απόρροιες του ουκρανικού πολέμου. Ειδικότερα, πάνω από 750 εταιρείες έχουν δηλώσει την αναστολή των εργασιών τους στην Ρωσία, με την ρωσική κυβέρνηση να απαντά με εθνικοποιήσεις, ενώ ταυτόχρονα διακόπτουν τις εμπορικές τους σχέσεις.


Το ξεπούλημα της Lada!
Στο μέλλον ίσως η Renault επαναγοράσει την AvtoVAZ.
Το εργοστάσιο των Renault-Nissan στη Μόσχα θα γίνει κρατικό.
Με εθνικοποίηση απειλεί η Ρωσία.
Συμφέρον ή επιτακτική ανάγκη;

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε