Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
206
σχόλια
Γιατί πουλάει τόσο το Ford Puma;

Γιατί πουλάει τόσο το Ford Puma;

Διαβάστηκε από 25243 αναγνώστες - 25/1/2024

Έχει τη μεγαλύτερη εγγύηση της αγοράς (8 χρόνια)!
Καίει τα λιγότερα σε ταξίδι από όλη την κατηγορία (χειροκίνητο).
Είναι το καλύτερο σε προσπέραση στην κατηγορία (αυτόματο).
Έχει το μεγαλύτερο πορτ-μπαγκάζ στην κατηγορία και πλούσιο εξοπλισμό ασφαλείας.

Τι είναι αυτό που κάνει το Ford Puma να είναι best-seller;

Το Ford Puma ήταν το best-seller μοντέλο της Ford για το 2023, το 2022, το 2021 και το 2020, με τις πωλήσεις λιανικής για τη χρονιά που πέρασε να είναι 1.402, φέρνοντας το όχημα στην 4η θέση της κατηγορίας του όσον αφορά στις πωλήσεις ιδιωτών.
Αυτό κάνει το μικρό SUV με σήμα το Μπλε Οβάλ έναν πρώτης τάξεως υποψήφιο για τη νέα σειρά άρθρων μας, στην οποία αναλύουμε τα πολύ θετικά σημεία των ελληνικών best-sellers.
Ξεψαχνίζουμε λοιπόν το Ford Puma και σας παρουσιάζουμε τους λόγους για τους οποίους το μοντέλο είναι τόσο δημοφιλές.

ΘετικάΤα πράσινα σημεία του Ford Puma

Θετικά Έχει τη μεγαλύτερη εγγύηση της αγοράς (8 χρόνια)!

Η εγγύηση που δίνει η Ford για το Puma διαρκεί 8 χρόνια και είναι η μεγαλύτερη της αγοράς, γεγονός που δίνει στους κατόχους του μοντέλου σιγουριά και μακροχρόνια ηρεμία.


 

Θετικά Καίει τα λιγότερα σε ταξίδι από όλη την κατηγορία (χειροκίνητο)

Το Ford Puma είναι διαθέσιμο σε 3 εκδόσεις κινητήρα. Το χιλιάρι μοτέρ αποδίδει 125 και 155 άλογα, ενώ στην κορυφή βρίσκεται το Puma ST των 200 ίππων που απευθύνεται σε ένα πιο «ειδικό» κοινό.
Οι χειροκίνητες εκδόσεις των 125 και 155 ίππων έχουν τη χαμηλότερη κατανάλωση στο ταξίδι στην κατηγορία τους. Σε πραγματικές συνθήκες, το 125αρι Puma καίει 4 λτ/100 χλμ στον αυτοκινητόδρομο και το 155αρι 4,6 λτ/100 χλμ, χαρίζοντας στο μοντέλο τις θέσεις 1-2 στη συγκεκριμένη μέτρηση.


 

Θετικά Είναι το καλύτερο σε προσπέραση στην κατηγορία (αυτόματο)

Αν το δυνατό «χαρτί» των χειροκίνητων Ford Puma είναι η χαμηλή κατανάλωση στο ταξίδι, οι αυτόματες εκδόσεις διαπρέπουν στην προσπέραση. Το Puma των 155 ίππων με αυτόματο σασμάν έρχεται πρώτο στην κατηγορία του τόσο στις ρεπρίζ 60-100 χλμ/ώρα (προσπέραση σε επαρχιακό δίκτυο) όσο και στο 80-120 χλμ/ώρα (προσπέραση σε αυτοκινητόδρομο) με 4,09 και 5,3 δευτερόλεπτα αντίστοιχα.
Η αυτόματη έκδοση των 125 ίππων χρειάζεται 5,44 και 7 δευτερόλεπτα για τις ίδιες διαδικασίες, αριθμός που την κάνει επίσης καλύτερη από το μέσο όρο της κατηγορίας.


Θετικά Έχει το μεγαλύτερο πορτ-μπαγκάζ στην κατηγορία και πλούσιο εξοπλισμό ασφαλείας

Το πορτ-μπαγκάζ του Ford Puma έχει ωφέλιμο όγκο 536 λίτρα, γεγονός που κατατάσσει το μοντέλο στην κορυφή της κατηγορίας των μικρών SUV, με διαφορά 81 λίτρων από το όχημα που βρίσκεται στη δεύτερη θέση. Ουσιαστικά το Puma μπαίνει στα «χωράφια» των οικογενειακών SUV, αφού έχει πιο ευρύχωρο πορτ-μπαγκάζ από αρκετά μοντέλα της συγκεκριμένης, μεγαλύτερης, κατηγορίας.
Αρωγός σε αυτό είναι το ευρηματικό MegaBox της Ford, το οποίο καταλαμβάνει το χώρο της ρεζέρβας, έχει όγκο 80 λίτρα και μπορεί να πλυθεί με λάστιχο, αφού έχει τάπα αποστράγγισης.
Παράλληλα ο εξοπλισμός ασφαλείας της βασικής έκδοσης είναι αρκετά πλούσιος, μιας και περιλαμβάνει αυτόματο φρενάρισμα, σύστημα διατήρησης στη λωρίδα κυκλοφορίας, προειδοποίηση κόπωσης οδηγού, καθώς και προβολή των σημάτων του Κ.Ο.Κ στον πίνακα οργάνων.


Θετικά Παίρνει «Αριστα» στην οδική συμπεριφορά και έχει καλά φρένα

Το Ford Puma έχει χαρακτηριστεί ως το πιο fun to drive μικρό SUV, και όχι άδικα. Στην οδική συμπεριφορά βαθμολογείται με «άριστα 10», με το σύστημα διεύθυνσης να είναι άμεσο και ακριβές και την ανάρτηση να είναι όσο σφιχτή χρειάζεται προκειμένου να μην παίρνει κλίσεις το αμάξωμα, χωρίς ωστόσο να γίνεται κουραστική σε δρόμους με κακοτεχνίες και λακκούβες.   
Επιπλέον, τα φρένα του Ford Puma είναι ισχυρά, με το μοντέλο των 155 ίππων να χρειάζεται 36,7 μέτρα για να «κοκκαλώσει» από τα 100 χλμ/ώρα και την έκδοση με τα 125 άλογα να ολοκληρώνει τη διαδικασία 100-0 χλμ/ώρα σε 37,2 μέτρα.


 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε

  • Μηνάς Αποστόλου

    Η αλήθεια είναι πως η Αθήνα είναι γεμάτη από Puma..

    Προβολή περισσότερων σχολίων