autoagora.gr logo
TEST ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΙΜΕΣ LEASING SHORT VIDEOS
Η CUPRA θα χτυπήσει Ευρώπη και Αμερική με ένα νέο ηλεκτρικό SUV

Η CUPRA θα χτυπήσει Ευρώπη και Αμερική με ένα νέο ηλεκτρικό SUV

19/9/2024

Αναμένεται στο τέλος της δεκαετίας
Διαθέτει σπορ στυλ και κυρτή οροφή
Θα ξεπερνάει τους 500 ίππους και τα 640 χλμ. αυτονομία
Ευρύχωρο εσωτερικό και άνετο πορπαγκάζ

Αναμένεται στο τέλος της δεκαετίας

H CUPRA σχεδιάζει να επεκταθεί και στην αμερικανική αγορά, με τους Ισπανούς να πιστεύουν, ότι για να το καταφέρουν αυτό ένα νέο SUV είναι η κατάλληλη επιλογή. Μπορεί να μην ξέρουμε το όνομά του ακόμα, αλλά με τα όσα έχουν πει οι άνθρωποι της Ισπανικής μάρκας, το νέο αυτό SUV θα είναι ηλεκτρικό, θα είναι η ναυαρχίδα της γκάμας της CUPRA, ενώ τέλος θα έρθει στα τέλη της δεκαετίας. Μάλιστα, το ηλεκτρικό αυτό SUV θα έρθει και στην Ευρώπη.
 

Διαθέτει σπορ στυλ και κυρτή οροφή

Σύμφωνα με ανεξάρτητα σχέδια στο ίντερνετ, το νέο SUV της CUPRA θα αποτελεί την επιτομή του αθλητικού DNA της μάρκας. Αναμένεται να διαθέτει μπροστινό προφυλακτήρα που θυμίζει Porsche Cayenne, με διάφορους αεραγωγούς, σχήμα καπό με εγκοπές αλλά και «κοφτερά» LED φώτα. Ακόμα, είναι πολύ πιθανό να έχει κυρτή οροφή σαν αυτή της Lotus Eletre, ενώ το πίσω μέρος χαρακτηρίζεται από μια μεγάλη LED μπάρα και ένα μικρό κυρτό παράθυρο πορπαγκάζ.
 

Θα ξεπερνάει τους 500 ίππους και τα 640 χλμ. αυτονομία

Το νέο ηλεκτρικό αυτό SUV θα βγαίνει σε διάφορα κινητήρια σύνολα, με μονό ή διπλό μοτέρ, ενώ θα ξεπερνάει τους 500 ίππους. Σαν την ναυαρχίδα της γκάμας της CUPRA, δεν αποκλείεται να διαθέτει και τις πιο εξελιγμένες τεχνολογίες του VW Group, ενώ θα βασίζεται και στη νέα SSP πλατφόρμα αρχιτεκτονικής του. Μάλιστα αναμένεται να εξοπλιστεί με τη νέα γενιά μπαταριών που φορτίζουν γρήγορα, ενώ η κορυφαία έκδοση του μοντέλου θα φοράει μπαταρία που θα φτάνει τα 100 kWh και θα έχει αυτονομία τουλάχιστον τα 640 χιλιόμετρα.
 

Ευρύχωρο εσωτερικό και άνετο πορπαγκάζ

Στο εσωτερικό σύμφωνα με τα όσα λένε οι άνθρωποι της μάρκας, οι Ισπανοί θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν ένα άνετο αυτοκίνητο, με ευρύχωρη καμπίνα και μεγάλο πορτπαγκάζ. Από τις λίγες πληροφορίες που έχουμε, το infotainment θα είναι προσανατολισμένο στον οδηγό, ενώ το μόνο σίγουρο είναι, ότι σαν ναυαρχίδα της γκάμας της CUPRA θα έχει την πιο εξελιγμένη τεχνολογικά καμπίνα της μάρκας.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις