autoagora.gr logo
TEST ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΙΜΕΣ LEASING SHORT VIDEOS
Η Hyundai αναβάθμισε το Ioniq 5 N για ακόμα καλύτερο drift!

Η Hyundai αναβάθμισε το Ioniq 5 N για ακόμα καλύτερο drift!

25/9/2024

Η ηλεκτρική ναυαρχίδα της Hyundai έλαβε την πρώτη της αναβάθμιση.
Νέο σύστημα N Drift Optimizer που ρυθμίζει το επίπεδο του drift.
Το τιμόνι δονείται και προειδοποιεί τον οδηγό.

Η ηλεκτρική ναυαρχίδα της Hyundai έλαβε την πρώτη της αναβάθμιση

Η Hyundai προχώρησε στην αναβάθμιση του Ioniq 5 N, προσφέροντας στην ηλεκτρική της ναυαρχίδα την πρώτη ενημέρωση, έναν περίπου χρόνο μετά την έλευσή του. Οι αναβαθμίσεις αυτές αφορούν αρχικά την αγορά της Νοτίου Κορέας, ωστόσο στη συνέχεια θα ακολουθήσουν και οι άλλες αγορές. Αξίζει να τονιστεί πως οι άνθρωποι της Hyundai δεν προχώρησαν σε αλλαγές στο στυλ του αυτοκινήτου, αφού το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς αφορά τη βελτίωση του λογισμικού, αλλά και την παρουσία νέων συστημάτων.

Νέο σύστημα N Drift Optimizer που ρυθμίζει το επίπεδο του drift

Από τα νέα χαρακτηριστικά που φέρνει μαζί του το αναβαθμισμένο «καυτό» ηλεκτρικό, το βασικότερο είναι το N Drift Optimizer, που βοηθά το Ioniq 5 N να driftάρει καθώς ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα από 10 διαφορετικά επίπεδα υποστήριξης. Για παράδειγμα εάν επιλέξει το 10ο επίπεδο (λειτουργία Pro) τότε το Hyundai Ioniq 5 N μπορεί να πηγαίνει πιο εύκολα με το πλάι, αφού ελαχιστοποιείται η παρέμβαση του συστήματος ελέγχου ευστάθειας.

Η μπαταρία του γίνεται πηγή ενέργεια για άλλες συσκευές

Από κει και πέρα, το Ioniq 5 N απέκτησε και αυτόματη μεγάλη σκάλα φώτων με λειτουργία η οποία αποτρέπει να «τυφλώνονται» οι άλλοι οδηγοί. Υπάρχει επίσης και το σύστημα Walk-Away Lock που κλειδώνει αυτόματα τις πόρτες όταν ο οδηγός απομακρύνεται σε μια συγκεκριμένη απόσταση από το αυτοκίνητο. Χάρη στην αναβάθμιση, το Hyundai Ioniq 5 N έχει πλέον και τη λειτουργία Vehicle to Load (V2L), ώστε ο ιδιοκτήτης του να μπορεί να χρησιμοποιεί την αποθηκευμένη ενέργεια της μπαταρίας για την τροφοδοσία τρίων συσκευών.

Το τιμόνι δονείται και προειδοποιεί τον οδηγό

Από κει και πέρα, ο τεχνητός ήχος του κινητήρα ενεργοποιείται αυτόματα όταν ενεργοποιείται το launch control. Το N Active Sound+ προσομοιώνει τον ήχο ενός υπερτροφοδοτούμενου βενζινοκινητήρα 2,0 λίτρων. Τελευταίο αλλά σημαντικό, το Ioniq 5 N εξοπλίζεται με σύστημα απτικής προειδοποίησης για το τιμόνι, το οποίο αρχίζει να δονείται για να προειδοποιεί τον οδηγό κάθε φορά που τα συστήματα υποβοήθησης εντοπίζουν κίνδυνο.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις