Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Η ανανεωμένη Skoda Octavia έφτασε!
21 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η ανανεωμένη Skoda Octavia έφτασε!

14/2/2024

Φρεσκαρισμένη εμφάνιση και νέα LED matrix φώτα.
Δύο οθόνες στάνταρ από τη βασική έκδοση.
Τέσσερις επιλογές βενζίνης και δύο diesel έως 265 άλογα.
Τέσσερις εξοπλιστικές εκδόσεις.

Το best-seller μοντέλο της Skoda ανανεώθηκε

Πρεμιέρα έκανε η ανανεωμένη Skoda Octavia, όπως είχε ανακοινώσει η τσεχική μάρκα. Το best-seller μοντέλο της Skoda έφτασε με φρεσκαρισμένη εμφάνιση, μεγαλύτερη οθόνη και αναβαθμισμένη καμπίνα, αλλά και νέα γκάμα κινητήρων, βενζίνης και diesel.

Φρεσκαρισμένη εμφάνιση και νέα LED matrix φώτα

Κάνοντας την αρχή από το εξωτερικό μέρος η ανανεωμένη Octavia λαμβάνει νέους προβολείς LED matrix και φώτα ημέρας. Οι νέοι προβολείς διαθέτουν προσαρμόσιμη μεγάλη σκάλα για να μην τυφλώνουν τους οδηγούς στο άλλο ρεύμα κυκλοφορίας, χαρακτηριστικό που θα είναι προαιρετικό στα χαμηλότερα επίπεδα εξοπλισμού, αλλά στάνταρ στην Octavia RS, η οποία συνεχίζει να αποτελεί τη ναυαρχίδα των εκδόσεων. Μιλώντας για την Octavia RS, σχεδιαστικά άλλαξε τα ξεχωριστά φώτα ημέρας που είχε τοποθετήσει στον προφυλακτήρα, ακολουθώντας την ίδια λογική με τις υπόλοιπες εκδόσεις. Στο πίσω μέρος οι αλλαγές είναι πιο ήπιες και επικεντρώνονται στα φωτιστικά σώματα, που έχουν αποκτήσει διακεκομμένη «υπογραφή». Οι ζάντες αλουμινίου κυμαίνονται σε μέγεθος από 16 έως 19 ίντσες, ενώ στη χρωματική παλέτα μπήκαν νέα χρώματα όπως το Phoenix Orange και το Mamba Green.

Δύο οθόνες στάνταρ από τη βασική έκδοση

Στην καμπίνα βασικό ρόλο έχει η νέα διευρυμένη οθόνη αφής 13 ιντσών, για το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης, που βρίσκουμε στις πλουσιότερες εκδόσεις. Όμως, από τη βασική έκδοση η ανανεωμένη Octavia εξοπλίζεται με ψηφιακό πίνακα οργάνων και οθόνη αφής για το infotainment, μεγέθους 10 ιντσών. Επιπλέον, η τσεχική μάρκα γνωστοποιεί πως η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT θα ενσωματωθεί στάνταρ στον φωνητικό βοηθό Laura. Ένα διζωνικό σύστημα Climatronic είναι πλέον στάνταρ σε όλα τα μοντέλα και από το επίπεδο εξοπλισμού Selection και πάνω, το εσωτερικό περιλαμβάνει ένα Phone Box 15 watt. Το τελευταίο προσφέρει επαγωγική γρήγορη φόρτιση smartphone καθώς και λειτουργία ψύξης. Οι θύρες USB-C αποδίδουν πλέον ισχύ 45 Watt, δηλαδή τρεις φορές περισσότερη ισχύ φόρτισης από πριν.

Η Skoda πολλαπλασίασε και τις τεχνολογίες

Όπως υπογραμμίζει η Skoda, για πρώτη φορά στην Octavia είναι παρών το αναβαθμισμένο σύστημα πρόσβασης χωρίς κλειδί Kessy που ξεκλειδώνει ή κλειδώνει αυτόματα το αυτοκίνητο μόλις ο οδηγός εισέλθει ή εξέλθει από μια περιοχή εντός 1,5 μέτρου από το αυτοκίνητο, έχοντας φυσικά πάνω του το κλειδί. Η ανανεωμένη Octavia θα εξοπλίζεται επίσης με πολλά συστήματα υποβοήθησης και ασφάλειας, όπως το νέο Intelligent Park Assist (διατίθεται μόνο με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων) που επιτρέπει στην Octavia να εισέρχεται και να εξέρχεται αυτόματα από παράλληλους και κάθετους χώρους στάθμευσης. Επίσης, η Skoda έχει αντικαταστήσει το Driver Alert με το Attention and Drowsiness Assist. Το τελευταίο λειτουργεί σε ταχύτητες άνω των 65 χλμ./ώρα και αξιολογεί συνεχώς τη συμπεριφορά του οδηγού προκειμένου να εξάγει συμπεράσματα σχετικά με την ικανότητα οδήγησης. Εάν το σύστημα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο οδηγός είναι κουρασμένος, ενεργοποιεί οπτικές και ηχητικές προειδοποιήσεις.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε