Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Το Kona που βασίζεται σε ολοκαίνουργια πλατφόρμα.

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να χαμογελάσεις ερευνώντας τον νέο παίχτη στην κατηγορία των μικρών SUV.

Οδική συμπεριφορά: Διασκεδαστικό με αντίκτυπο στην άνεση

Διαβάστηκε από 20160 αναγνώστες - 19/4/2018

Στον δρόμο το μικρό Kona στρίβει με ευκολία και δεν επηρεάζεται από τις απότομες αλλαγές πορείας. Μεγάλο μέρος ευθύνης φέρει η σφιχτή ρύθμιση της ανάρτησης που κόβει λίγο από την προσφερόμενη άνεση. Το τιμόνι με την σειρά του θα το θέλαμε να έχει ελαφρώς καλύτερη αίσθηση αλλά σε καμία περίπτωση δεν απογοητεύει. 
Δεν θα ήταν υπερβολή αν χαρακτηρίζαμε, στα πλαίσια της κατηγορίας του, διασκεδαστική την οδική συμπεριφορά του Kona. 

Συνδεσιμότητα
Οι επιλογές για το σύστημα ψυχαγωγίας του Kona θα είναι τρεις: Με οθόνη υγρών κρυστάλλων 5 ιντσών, ραδιόφωνο και bluetooth, θα είναι η βασική επιλογή. Στο επόμενο επίπεδο η οθόνη γίνεται αφής και το μέγεθός της είναι 7 ίντσες και με αυτή τη διαμόρφωση θα μπορεί να υποστηρίξει συνδεσιμότητα μέσω των Apple CarPlay και Android Car. Σε αυτή την περίπτωση, το σύστημα πλοήγησης και η αναπαραγωγή της μουσικής, βρίσκουν απεικόνιση στην οθόνη μέσω του κινητού τηλεφώνου του χρήστη- άρα και δεν χρειάζεται η παραγγελία και το έξτρα κόστος στην μόνιμη εγκατάσταση π.χ. του GPS. Παρά όλα αυτά, για όσους επιμένουν παραδοσιακά, στην κορυφαία έκδοση με την οθόνη των 8 ιντσών, υπάρχει ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης με 3D χάρτες, κάμερα οπισθοπορείας καθώς και μια συνδρομητική υπηρεσία (για 7 χρόνια) με την ονομασία Live που μεταξύ άλλων θα έχει και στοιχεία σε πραγματικό χρόνο για την κίνηση στους δρόμους, τις διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης κλ.π. Σε αυτή την κορυφαία έκδοση, το Kona θα προσφέρει και δυνατότητα ασύρματης φόρτισης για τα smartphones.

Με 10 χρωματικές επιλογές και πλούσιο εξόπλισμο
Εκτός από τα δέκα χρώματα που προαναφέραμε και το head up display, η Hyundai προσφέρει στο Kona και ένα εξελιγμένο ηχοσύστημα με οχτώ ηχεία. Υπάρχει και μια σειρά από βοηθήματα για τον οδηγό που θα προσφέρονται ως έξτρα, πέραν αυτών που θα συνοδεύουν τη βασική έκδοση του μοντέλου. Μερικά από αυτά είναι τα γνωστά από το Hyundai i30 και έχουν να κάνουν με την προειδοποίηση ακούσιας αλλαγής λωρίδας, το αυτόματο φρενάρισμα και την ειδοποίηση για την παρουσία οχήματος στη «νεκρή» γωνία σε ότι έχει να κάνει με την ορατότητα του οδηγού προς τα πίσω, καθώς επίσης και την αυτόματη απενεργοποίηση των προβολέων όταν εντοπιστεί όχημα στο αντίθετο ρεύμα. 
 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ