Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Ιδού το νέο Volkswagen ID.Buzz GTX με 340 άλογα
12 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ιδού το νέο Volkswagen ID.Buzz GTX με 340 άλογα

21/3/2024

GTX αλλά με 5, 6 ή 7 θέσεις.
Τετρακίνητο με 340 άλογα.
Δύο μεταξόνια και δύο επιλογές μπαταρίας.
Με σπορτίφ εμφάνιση και infotainment με ChatGPT.

GTX αλλά με 5, 6 ή 7 θέσεις

Πρεμιέρα έκανε το νέο Volkswagen ID.Buzz GTX, αποτελώντας επί της ουσίας την σπορ έκδοση του ηλεκτρικού βαν. Με ισχύ που φτάνει τα 340 άλογα, το νέο μοντέλο θα είναι διαθέσιμο με δύο διαφορετικά μήκη μεταξονίου, δύο μεγέθη μπαταριών και επιλογή 5, 6 ή 7 θέσεων. 

Τετρακίνητο με 340 άλογα, δεν ανακοινώθηκε η αυτονομία

Μπαίνοντας απ' ευθείας στο κυρίως θέμα, το ID.Buzz GTX εξοπλίζεται με δύο ηλεκτρικά μοτέρ, ένα σε κάθε άξονα, με τη συνδυαστική ισχύ να φτάνει 340 άλογα. Το μεγαλύτερο φορτίο για την κίνηση του αυτοκινήτου κουβαλάει ο πίσω ηλεκτροκινητήρας που αποδίδει 286 άλογα, ενώ στον μπροστινό άξονα το ηλεκτρικό μοτέρ αποδίδει 109 άλογα. Το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης ανάλογα με το μεταξόνιο που θα επιλεχθεί θα συνδυαστεί και με διαφορετική μπαταρία.

Εάν επιλεχθεί το τυπικό μεταξόνιο, το πενταθέσιο Buzz GTX θα λάβει μπαταρία 79 kWh. Εάν επιλεγεί η έκδοση με το μακρύ μεταξόνιο και τρεις σειρές καθισμάτων τότε η μπαταρία θα είναι 86 kWh. Η VW δεν δίνει στοιχεία αυτονομίας, αλλά μας λέει ότι η μικρότερη μπαταρία θα φορτίζει στα 185 kW και η μεγαλύτερη στα 200 kW. Αυτό σύμφωνα με τη μάρκα σημαίνει ότι αμφότερες θα γεμίζουν από το 20 έως το 80% σε λιγότερο από 30 λεπτά.

Μπορεί να ρυμουλκήσει έως και 1.800 κιλά

Όλες οι εκδόσεις μπορούν να κάνουν το 0-100 χλμ./ώρα σε 6,5 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα ορίζεται στα 160 χλμ./ώρα. Από κει και πέρα, το ID.Buzz GTX διαθέτει και βελτιωμένη ικανότητα ρυμούλκησης, καθώς η έκδοση με το μακρύ μεταξόνιο μπορεί να τραβήξει έως 1.600 κιλά, ενώ η έκδοση με το κανονικό μεταξόνιο μπορεί να τραβήξει έως και 1.800 κιλά.

Με σπορτίφ εμφάνιση και infotainment με ChatGPT

Εξωτερικά, το ID.Buzz GTX ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα χάρη στη σπορτίφ σχεδίαση του μπροστινού προφυλακτήρα. Οι στάνταρ ζάντες είναι 20 ιντσών, ενώ υπάρχει και η επιλογή 21 ιντσών, που έρχονται σε δύο διαφορετικά σχέδια. Στο εσωτερικό, υπάρχουν παντού κόκκινες λεπτομέρειες αλλά και εμβλήματα GTX στα καθίσματα και το τιμόνι. Παρών είναι και το πιο πρόσφατο σύστημα ψυχαγωγίας της VW με το ChatGPT και οθόνη αφής 12,9 ιντσών.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις