Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Ο von Platen επιβεβαίωσε το γεγονός ότι η έκδοση diesel για τη νέα Cayenne θα είναι έτοιμη στα τέλη του 2018.

Kαι με diesel η Porsche

27/2/2018

Θα το περιορίσει αλλά δεν θα εγκαταλείψει ακόμα το πετρέλαιο η γερμανική μάρκα, σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Detlev von Platen.

Αν και μέχρι πριν μερικές μέρες ήταν σίγουρο πως η Porsche ήταν έτοιμη να «κόψει» όλους τους πετρελαιοκινητήρες από την γκάμα της, νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό δεν θα γίνει, τουλάχιστον για τα SUV της γερμανικής μάρκας.

Ο υπεύθυνος Πωλήσεων της Porsche, κ. Detlev von Platen δήλωσε πως η ανανεωμένη Macan που πρόκειται να έρθει αργότερα μέσα στο 2018 θα προσφερθεί με diesel μοτέρ, ακολουθώντας το παράδειγμα της νέας Cayenne που, όπως επιβεβαιώθηκε τις προηγούμενες μέρες, ότι θα κάνει το ίδιο. Συγκεκριμένα δήλωσε: « Δεν λέμε ότι θα φύγουμε από το diesel. Στα σχέδια μας είναι μια επιλογή πετρελαίου για την Cayenne και μια για την Macan. Για τα SUV είναι πολύ λογικό, γιατί οι πελάτες ζητούν ποικιλία και ροπή.»

Ο von Platen επιβεβαίωσε το γεγονός ότι η έκδοση diesel για τη νέα Cayenne θα είναι έτοιμη στα τέλη του 2018 «μέχρι να καταλαγιάσει η οργή από το σκάνδαλο dieselgate» και ξεκαθάρισε πως το πετρέλαιο για την μάρκα δεν ήταν ποτέ σημαντικό. Τα ακριβή του λόγια ήταν: «Δεν ήταν ποτέ αρκετά σχετικό. Μόνο το 14% των 246.000 αυτοκινήτων που πουλάμε έχουν diesel κινητήρα. Βλέπουμε μεγάλη ζήτηση για plug-in υβριδικά, ειδικά τώρα που η αυτονομία τους επεκτάθηκε στα 50 χιλιόμετρα».

Πραγματικά, σχεδόν οι μισές Panamera που πωλούνται είναι υβριδικές και μόνο το 15% είναι diesel. H Macan αναμένεται να λάβει υβριδική έκδοση το 2019 και αναμένεται να μειώσει και άλλο την ζήτηση των πετρελαιοκίνητων Porsche.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις