Test Συνεργείων
NEO ΤΙΜΕΣ LEASING Short Videos
BYD Seal EV 530 PS AWD: Κινέζος διεκδικητής
19 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Byd Seal EV 530 PS AWD, Τιμή 08/09/2024: 39 990€

BYD Seal EV 530 PS AWD: Κινέζος διεκδικητής

12/7/2024

4θυρο sedan με αεροδυναμικό και sport σχεδιασμό.
Στο εσωτερικό κυριαρχούν οι οθόνες, με τα υλικά να είναι ποιοτικά.
Έχει 530 άλογα. Φυσικά αν γκαζώνεις τα 460 χλμ αυτονομίας πάνε περίπατο.
Η ποιότητα κύλισης είναι αντάξια premium sedan, δεν έχει one-pedal mode.

4θυρο sedan με αεροδυναμικό και sport σχεδιασμό

Το BYD Seal έχει εντυπωσιακό και αεροδυναμικό σχεδιασμό. Το ηλεκτρικό sedan έχει μήκος σχεδόν 5 μέτρα (4,8) και πλάτος 1,87 μέτρα, με το design να είναι ταυτόχρονα κομψό και δυναμικό. Τα LED φανάρια εμπρός και πίσω χαρίζουν μια μοναδική φωτεινή «υπογραφή» το βράδυ, ενώ ο μεγάλος διαχύτης στον πίσω προφυλακτήρα και τα «βράγχια» στα sideskirts του αυτοκινήτου τονίζουν τον sport χαρακτήρα.

Στο εσωτερικό κυριαρχούν οι οθόνες, με τα υλικά να είναι ποιοτικά

Το εσωτερικό του BYD Seal έχει έντονο «αέρα» πολυτέλειας και τεχνολογίας. Πίσω από το τιμόνι βρίσκεται ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 10,25 ιντσών, ενώ στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει η μεγάλη οθόνη 15,6 ιντσών που μπορεί να περιστραφεί από οριζόντιο σε κάθετο προσανατολισμό.

Τα υλικά μέσα στην καμπίνα είναι μαλακά στην αφή και ποιοτικά, με τις επενδύσεις να είναι από δέρμα και alcantara. Η εργονομία είναι υψηλή, ενώ η ευρυχωρία μεγάλη για 5 ενήλικες επιβάτες. Το πορτ-μπαγκάζ έχει ωφέλιμο όγκο 400 λίτρα, αριθμός μέτριος, ενώ κάτω από το εμπρός καπό βρίσκεται ένας επιπλέον αποθηκευτικός χώρος 53 λίτρων.

Έχει 530 άλογα. Φυσικά αν γκαζώνεις τα 460 χλμ αυτονομίας πάνε περίπατο

Το BYD Seal της δοκιμής μας διαθέτει 2 ηλεκτρικά μοτέρ, συνολικής ισχύος 530 ίππων, με τη συνδυαστική ροπή να είναι 670 Nm.
Υπεύθυνη για την τροφοδοσία των κινητήρων με ρεύμα είναι μια μπαταρία χωρητικότητας 82,5 kWh, εξελιγμένη και κατασκευασμένη από την ίδια τη BYD, η οποία σε πραγματικές συνθήκες προσφέρει 460 χιλιόμετρα αυτονομίας σε μικτό κύκλο ή 380 χιλιόμετρα στον αυτοκινητόδρομο.

Η περίσσια ισχύς των μοτέρ έχει ως αποτέλεσμα για την επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα να απαιτούνται 3,8 δευτερόλεπτα. Βέβαια, αν ο οδηγός «γλυκαθεί» από τις επιδόσεις και οδηγεί συνεχώς με το γκάζι στο πάτωμα, η αυτονομία θα μειωθεί σημαντικά.

Η ποιότητα κύλισης είναι αντάξια premium sedan, δεν έχει one-pedal mode

Στο δρόμο το BYD Seal έχει υψηλή ποιότητα κύλισης, αντάξια premium εδραιωμένων ονομάτων. Η ηχομόνωση δεν επιτρέπει σε ενοχλητικούς θορύβους να περάσουν στην καμπίνα, ενώ η απόσβεση των αναρτήσεων –που είναι αυτόματα ρυθμιζόμενη αναλόγως της ποιότητας του δρόμου- πολύ καλή, προσφέροντας μεγάλη άνεση στον οδηγό και στους επιβάτες.

Οδηγώντας υπό πίεση το BYD Seal η απόκριση των φρένων είναι καλή, ενώ οι κλίσεις του αμαξώματος μετριασμένες. Το μόνο που θα θέλαμε είναι να ήταν πιο εύκολη η ρύθμιση της ανάκτησης ενέργειας (του κατά πόσο φρενάρει το αυτοκίνητο όταν αφήνουμε το πόδι μας από το γκάζι), καθώς και η ύπαρξη λειτουργίας one-pedal, με την οποία το επίπεδο ανάκτησης είναι τόσο μεγάλο, όπου το όχημα μπορεί να ακινητοποιηθεί χωρίς να αγγίξουμε το φρένο.
 
Διαβάστε αναλυτικά τη δοκιμή του BYD Seal 530 PS στις σελίδες που ακολουθούν.

Σελ.
2
Δοκιμάζουμε το BYD Seal EV 530 PS AWD
Σελ.
3
Στο εσωτερικό του BYD Seal κυριαρχούν οι οθόνες, με τα υλικά να είναι ποιοτικά
Σελ.
4
Το BYD Seal AWD έχει 530 άλογα. Φυσικά αν γκαζώνεις τα 460 χλμ αυτονομίας πάνε περίπατο
Σελ.
5
Η ποιότητα κύλισης είναι αντάξια premium sedan, δεν έχει one-pedal mode
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε