Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Kia EV9: Στην Ευρώπη το 2023
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Kia EV9: Στην Ευρώπη το 2023

29/3/2022

Η Kia ανακοίνωσε και επίσημα πως θα προσφέρει στην ευρωπαϊκή αγορά το ηλεκτρικό hi-tech SUV EV9 από το 2023.

Το μεγάλο και hi-tech SUV της Kia

Το μέλλον της Kia είναι ηλεκτρικό για την Ευρώπη, αφού όπως είχαμε αναφέρει και παλιότερα σκοπεύει να παρουσιάσει 14 νέα ηλεκτρικά έως το 2027. Μεταξύ των παραπάνω είναι και το αναμενόμενο μεγάλο SUV EV9 που γνωρίσαμε πριν λίγους μήνες. Σύμφωνα λοιπόν με τον διεθνή Τύπο, η κορεατική φίρμα επιβεβαίωσε πως από το 2023 το EV9 θα κάνει την «απόβασή» του στην Ευρώπη, ως το μεγαλύτερο αυτοκίνητο στην γκάμα της.

Πριν λίγους μήνες είχαμε δει το πρωτότυπο

Προς το παρόν, η Kia έχει αποκαλύψει μόνο το πρωτότυπο που είδαμε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς. Το συγκεκριμένο πρωτότυπο έχει μήκος 4.930 χιλιοστά, πλάτος 2.055 χλστ., ύψος 1.790 χλστ. και μεταξόνιο 3.100 χλστ. Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει, είναι οι εντυπωσιακές πίσω πόρτες που ανοίγουν από την αντίθετη φορά, ενώ ένα άλλο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι οι αναδιπλούμενες ράγες οροφής. Μιλώντας για αυτές, η Kia υποστηρίζει πως μπορούν να μετακινούνται στην οροφή όταν δεν χρησιμοποιούνται για να βελτιώσουν την αεροδυναμική. Να αναφέρουμε κάπου εδώ, πως τα παραπάνω χαρακτηριστικά είναι αρκετά πιθανό να διατηρηθούν και στο μοντέλο παραγωγής.     

Με τρεις σειρές καθισμάτων

Στο εσωτερικό του πρωτότυπου EV9, συναντάμε μια οθόνη 27 ιντσών που δεσπόζει σχεδόν στο μισό ταμπλό, ενώ η ευρύχωρη καμπίνα περιλαμβάνει 3 σειρές καθισμάτων. Επιπλέον, χρησιμοποιεί ανακυκλώσιμα υλικά που προέρχονται από δίχτυα για το δάπεδο, ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια και ανακυκλωμένες ίνες μαλλιού για τα καθίσματα.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε