Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Δοκιμάζουμε την Mercedes C 180 Coupe των 156 ίππων, με το αυτόματο κιβώτιο 7G TRONIC.

Το αναλογικό ρολόι στην βάση της κεντρική κονσόλας κάνει την διαφορά στο εσωτερικό της C Class Coupe. Η ποιότητα βρίσκεται στα γνωστά υψηλά, για την μάρκα, επίπεδα.

Test: Mercedes C 180 Coupe

Διαβάστηκε από 5925 αναγνώστες - 24/8/2016

Η Μercedes ανεβάζει τον πήχη και παραδίδει μαθήματα εμφάνισης στην κατηγορία των premium κουπέ.

Η Mercedes επεκτείνει την γκάμα της C Class με την C Coupe, ένα μοντέλο με εξαιρετική αισθητική, που έρχεται να ορίσει την κατηγορία των μεσαίων premium κουπέ μοντέλων. 

Σχεδίαση
Η κουπέ έκδοση της C Class είναι δυναμική και όμορφη, παντρεύοντας περίτεχνα καμπύλες και ακμές, όπως αρμόζει σε ένα premium μοντέλο της κατηγορίας. Μπορεί μπροστά να θυμίζει τις υπόλοιπες C-Class, αλλά από εκεί και πίσω ξεδιπλώνεται ένα μοναδικό σχήμα με έντονο χαρακτήρα. Οι μεγάλες  πόρτες που δεν έχουν πλαίσιο και η  κλίση της οροφής, διαμορφώνουν το πίσω μέρος που είναι και το πιο ενδιαφέρον σχεδιαστικά. Εμφανείς είναι οι επιρροές από την μεγάλη S Class Coupe, με το μυώδες αμάξωμα και τα ξεχωριστά σχεδιαστικά μακρόστενα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED, να μαγνητίζουν τα βλέμματα. 

Εσωτερικό
Ένα αναλογικό ρολόι στην βάση της κεντρικής κονσόλας προσθέτει μια πινελιά πολυτέλειας στο εσωτερικό της C 180 Coupe, που δεν διαφέρει από το αντίστοιχο της σεντάν έκδοσης, με την ποιότητα κατασκευής να είναι κορυφαία. Ο οδηγός κάθεται πιο χαμηλά σε σχέση με την σεντάν έκδοση, απολαμβάνοντας την πολύ καλή στήριξη από το αναπαυτικό κάθισμα. Οι χώροι είναι άφθονοι για τους εμπρός επιβάτες αλλά περιορισμένοι για τους αποκλειστικά 2 επιβάτες που μπορεί να φιλοξενήσει η C Class Coupe στο πίσω μέρος. 

Κινητήρας
Η βασική βενζινοκίνητη έκδοση της C Class Coupe εφοδιάζεται με τον 1,6 λίτρων turbo κινητήρα της Mercedes, που αποδίδει 156 ίππους και 250 Nm ροπής. Συνδυάζεται με το 7τάχυτο αυτόματο σειριακό κιβώτιο 7G TRONIC, που διακρίνεται για τις ομαλές αλλαγές ταχυτήτων που προσφέρει.  Το γνωστό μας σύστημα DYNAMIC SELECT της Mercedes εφοδιάζει και την C 180 Coupe, προσφέροντας 5 προγράμματα οδήγησης (Eco, Comfort, Sport, Sport+, Individual) και επεμβαίνει στο τιμόνι, τον κινητήρα, το κιβώτιο στο σύστημα ψύξης – θέρμανσης, διαμορφώνοντας ανάλογα τον χαρακτήρα της σύμφωνα με τις επιθυμίες του οδηγού της. 

Οδηγώντας
Η νέα C Class Coupe είναι κατά 15 χλστ. πιο χαμηλή από την σεντάν έκδοση, με πιο σφιχτή ανάρτηση με αποτέλεσμα να είναι πιο ευχάριστη στον δρόμο, προσφέροντας καλύτερη οδηγική αίσθηση. Οι κλίσεις του αμαξώματος σε δρόμο με στροφές είναι περιορισμένες και η C 180 Coupe παρουσιάζει ουδέτερη συμπεριφορά. Εκεί που κάνει την διαφορά είναι στον ανοικτό δρόμο, όπου είναι σταθερή και ευθύβολη, ακόμα και σε υψηλές ταχύτητες. 

Συμπέρασμα
Η C 180 Coupe με τον 1,6 λίτρων κινητήρα των 156 ίππων αποτελεί μια ενδιαφέρουσα πρόταση για την κατηγορία των premium κουπέ, διαθέτοντας την αντίστοιχη πολυτέλεια αλλά και φινέτσα, που την κάνουν να ξεχωρίζει.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις