Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
4 φωτογραφίες »

Mercedes EQS: Κινηματογραφική οθόνη στο αυτοκίνητο

11/1/2021

Ένας βοηθός για τον οδηγό και τον συνοδηγό που μαθαίνει συνεχώς, χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη. Επίσημο ντεμπούτο της MBUX Hypersceen στον αμιγώς ηλεκτρικό EQS!

Οπτικά εντυπωσιακή, ιδιαίτερα εύκολη στη χρήση και εξαιρετικά ανυπόμονη να μάθει: η οθόνη MBUX Hyperscreen είναι ένα από τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά της νέας EQS. Αντιπροσωπεύει τη συναισθηματική νοημοσύνη αυτού του αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της πολυτελούς κατηγορίας: Η μεγάλη, καμπύλη οθόνη εκτείνεται σχεδόν σε όλο το πλάτος της κολόνας Α, από αριστερά έως δεξιά. Εκτός από το τεράστιο μέγεθός της, ο υψηλής ποιότητας σχεδιασμός της με προσοχή στην κάθε λεπτομέρεια προσφέρει ένα αισθητικά εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Αυτή η high-tech εμφάνιση είναι η συναισθηματική διάσταση της υπερ-οθόνης MBUX Hyperscreen, στην οποία προστίθεται η τεχνητή νοημοσύνη (AI): Με λογισμικό ικανό να μαθαίνει, η οθόνη και ο τρόπος λειτουργίας της προσαρμόζονται πλήρως στον χρήστη της και κάνουν εξατομικευμένες προτάσεις για πολλές λειτουργίες ψυχαγωγίας, άνεσης και λειτουργιών του οχήματος. Χάρη στο λεγόμενο «μηδενικό επίπεδο», ο χρήστης δεν χρειάζεται να μεταφερθεί σε υπομενού ή να δώσει φωνητικές εντολές. Οι πιο σημαντικές εφαρμογές εμφανίζονται πάντα στο επάνω μέρος της οθόνης. Με αυτόν τον τρόπο, ο οδηγός μπορεί να αφοσιωθεί στην οδήγηση της EQS. Και όχι μόνο αυτό: Η MBUX Hyperscreen είναι επίσης ένας σημαντικός βοηθός για τον συνοδηγό, ο οποίος έχει τη δική του περιοχή προβολής και διαχείρισης διαφόρων λειτουργιών.

Το σύστημα MBUX (Mercedes-Benz User Experience) έχει απλοποιήσει δραστικά τις λειτουργίες μίας Mercedes-Benz. Πρωτοεμφανίστηκε το 2018 στην τρέχουσα σειρά της A-Class και τώρα περισσότερα από 1,8 εκατομμύρια επιβατικά οχήματα Mercedes-Benz είναι εξοπλισμένα με αυτό το καινοτόμο σύστημα. Όμως και τα ελαφρά επαγγελματικά (vans) της μάρκας βασίζονται στο MBUX. Πριν από λίγο καιρό, η δεύτερη γενιά αυτό του συστήματος με ικανότητα εκμάθησης παρουσιάστηκε στη νέα S-Class. Το επόμενο μεγάλο βήμα ακολουθεί με τη νέα EQS και την προαιρετικά διαθέσιμη υπερ-οθόνη MBUX Hyperscreen.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις