Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Εντυπωσιακή εμφάνιση με συναισθηματική απεικόνιση

11/1/2021

Η MBUX Hyperscreen είναι ένα παράδειγμα συνδυασμού ψηφιακής / αναλογικής σχεδίασης: αρκετές επιμέρους οθόνες καταφέρνουν να συγχωνεύονται άψογα, με αποτέλεσμα μια εντυπωσιακή, καμπύλη οθόνη. Οι αναλογικοί αεραγωγοί ενσωματώνονται σε αυτήν τη μεγάλη ψηφιακή επιφάνεια για τη σύνδεση του ψηφιακού και του φυσικού κόσμου.
 
Η MBUX Hyperscreen περιβάλλεται από ένα συνεχές πλαστικό μπροστινό πλαίσιο. Το ορατό μέρος του είναι βαμμένο με μια περίπλοκη διαδικασία τριών στρωμάτων σε απόχρωση "SilverShadow". Με αυτό το σύστημα επικάλυψης επιτυγχάνεται ιδιαίτερα υψηλής ποιότητας επιφάνεια, εξαιτίας των εξαιρετικά λεπτών ενδιάμεσων στρωμάτων. Ο ενσωματωμένος φωτισμός περιβάλλοντος που είναι εγκατεστημένος στο κάτω μέρος της MBUX Hyperscreen κάνει τη μονάδα οθόνης να φαίνεται σα να αιωρείται στον πίνακα οργάνων.
 
Ο συνοδηγός έχει επίσης τη δική του οθόνη και χώρο λειτουργίας, γεγονός που κάνει το ταξίδι πιο ευχάριστο και διασκεδαστικό. Με έως και επτά προφίλ, μπορεί να προσαρμόσει το περιεχόμενο της οθόνης του σύμφωνα με τις επιθυμίες του. Ωστόσο, οι λειτουργίες ψυχαγωγίας της οθόνης για τον συνοδηγό είναι διαθέσιμες μόνο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και πάντοτε στο πλαίσιο των επιμέρους, για κάθε χώρα, νομικών κανονισμών. Εάν το κάθισμα του συνοδηγού δεν είναι κατειλημμένο, η οθόνη μετατρέπεται σε ψηφιακό διακοσμητικό μέρος. Σε αυτήν την περίπτωση, εμφανίζονται κινούμενα αστέρια, δηλαδή το μοτίβο της Mercedes-Benz.
 
Για μια ιδιαίτερα ευκρινή εικόνα, χρησιμοποιείται η τεχνολογία OLED τόσο στην κεντρική οθόνη όσο και στην οθόνη του συνοδηγού. Εκεί, τα μεμονωμένα σημεία της εικόνας είναι αυτόφωτα, ενώ τα μη ελεγχόμενα pixel της εικόνας παραμένουν απενεργοποιημένα, πράγμα που σημαίνει ότι εμφανίζεται ένα βαθύ μαύρο χρώμα. Αντίθετα, τα ενεργά pixel OLED ακτινοβολούν με υψηλή φωτεινότητα, με αποτέλεσμα υψηλές τιμές αντίθεσης, ανεξάρτητα από τη γωνία προβολής και τις συνθήκες φωτισμού.
 
Αυτή η εντυπωσιακή εμφάνιση της οθόνης συμβαδίζει με μία ελκυστική απεικόνιση που μιλάει στο συναίσθημα. Όλα τα γραφικά εμφανίζονται σε ένα νέο συνδυασμό μπλε / πορτοκαλί χρώματος. Η κλασική οθόνη του κόκπιτ με τα δύο κυκλικά όργανα έχει νέο σχεδιασμό με ψηφιακή ακίδα λέιζερ.
 
Χάρη στον καθαρό σχεδιασμό της οθόνης με σημεία αναφοράς, η MBUX Hyperscreen είναι διαισθητική και εύκολη στη χρήση. Ένα παράδειγμα είναι το στιλ εμφάνισης pure EV mode. Σημαντικές λειτουργίες της ηλεκτρoκίνησης, όπως η ανάκτηση ενέργειας ή η επιτάχυνση, απεικονίζονται με νέο τρόπο, με ένα κινούμενο «κουμπί» που κινείται στο χώρο, και έτσι γίνονται πιο κατανοητές. Ένα αντικείμενο σε σχήμα ιπτάμενου δίσκου κινείται μέσα σε ένα ψηφιακό πλαίσιο. Ακολουθεί τη βαρύτητα και έτσι απεικονίζει τις δυνάμεις G-Force εντυπωσιακά, φουτουριστικά και συναισθηματικά.