Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Εμφανισιακά, η νέα Mercedes-AMG G63 ξεχωρίζει εύκολα χάρη στη νέας σχεδίασης γρίλια της.

Η νέα Mercedes-AMG G63 θα κάνει ντεμπούτο στις 6 Μαρτίου στην Γενεύη.

Το σύστημα τετρακίνησης 4ΜΑΤΙC, που μπορεί να στείλει έως και το 60% στους πίσω τροχούς.

Εντυπωσιάζει και στη νέα της γενιά.

Η νέα Mercedes-AMG G63 θα κάνει ντεμπούτο στις 6 Μαρτίου στην Γενεύη.

Nέα Μercedes-AMG G63

13/2/2018

Λίγο πριν το επίσημο ντεμπούτο της στην Γενεύη, η Mercedes παρουσίασε τη νέα Mercedes-AMG G63 που εξοπλίζεται στη νέα της γενιά με νέο μοτέρ.

Μπορεί να μην έχει περάσει παραπάνω από ένας μήνας από τότε που παρουσιάστηκε η νέα G-Class, ωστόσο η Mercedes έσπευσε να αποκαλύψει και την AMG έκδοση του μοντέλου που, όπως θα περίμενε κανείς, εντυπωσιάζει και στη νέα της γενιά.

Δεν γίνεται να μην ξεκινήσουμε από το μηχανικό σύνολο και τις επιδόσεις του ολοκαίνουριου σκληροτράχηλου SUV. Kάτω από το καπό βρίσκεται πλέον ένας biturbo V8 κινητήρας χωρητικότητας 4,0 λίτρων που έρχεται να αντικαταστήσει τον διπλό turbo των 5,5 λίτρων, ωστόσο η απόδοση του φτάνει πλέον τους 585 ίππους και 850Νm ροπή. Το μοτέρ του αυτό μπορεί και επιταχύνει το μοντέλο από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόνο 4,5 δευτερόλεπτα, χρόνος 0,9 δλ. μικρότερος από τον προκάτοχο του, χάρη κυρίως στο κατά 174 κιλά λιγότερο βάρος του. Η μέγιστη τελική ταχύτητα είναι 220 χλμ./ώρα ή  240 χλμ./ώρα με το πακέτο Driver, το κιβώτιο είναι το γνωστό 9τάχυτο αυτόματο AMG Speedshift TCT, ενώ φυσικά προσφέρεται το σύστημα τετρακίνησης 4ΜΑΤΙC, που μπορεί να στείλει έως και το 60% στους πίσω τροχούς. 

Εμφανισιακά, η νέα Mercedes-AMG G63 ξεχωρίζει εύκολα χάρη στη νέας σχεδίασης γρίλια της ενώ μπορούμε να διακρίνουμε πως υπάρχουν ελαφρώς μεγαλύτεροι εισαγωγείς αέρα, σύστημα εξάτμισης του οποίου οι απολήξεις βρίσκονται στο πλαινό μέρος και κάτω από την πίσω θύρα, κόκκινες δαγκάνες φρένων κ.α.

Στον εσωτερικό διάκοσμο, η Mercedes αναφέρει πως προσφέρεται προαιρετικά το σύστημα infotainment Widescreen Cockpit που αποτελείται από δύο οθόνες 12,3 ιντσών ενώ ανακοινώνει πως τα μπροστινά καθίσματα είναι επανασχεδιασμένα και ότι τα πίσω μπορούν να αναδιπλωθούν, ώστε αν χρειαστεί, να μεγαλώσει ο αποθηκευτικός χώρος.

Η νέα Mercedes-AMG G63 θα κάνει ντεμπούτο στις 6 Μαρτίου στην Γενεύη με το εμπορικό της λανσάρισμα να υπολογίζεται μέσα στο 2018. Τέλος, πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ακολουθήσει σύντομα η έκδοση Edition 1 αλλά και ένα πακέτο εξοπλισμού με την ονομασία AMG Night package.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις