Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Νέα Mercedes GLC: Αποκάλυψη 1η Ιουνίου
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Νέα Mercedes GLC: Αποκάλυψη 1η Ιουνίου

17/5/2022

Τον ερχομό της νέας Mercedes GLC επιβεβαίωσε η γερμανική φίρμα, η οποία θα πραγματοποιήσει το επίσημο ντεμπούτο της την 1η Ιουνίου, δημοσιεύοντας τις πρώτες teaser φωτογραφίες.

Οι πρώτες εικόνες από τη GLC

Στα σκαριά βρίσκεται η νέα γενιά της Mercedes GLC, όπως επιβεβαιώνει η εταιρεία, με τη πρεμιέρα της δεύτερης γενιάς του SUV να πραγματοποιείται την 1η Ιουνίου. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο πως το νέο μοντέλο θα διαθέτει πλούσιο τεχνολογικό υπόβαθρο, μία μεγάλη γκάμα από κινητήρες βενζίνης και diesel με ήπια και Plug-in υβριδική τεχνολογία και τετραδιεύθυνση. Χάρη στην teaser εικόνα που δημοσίευσε η Mercedes, έχουμε και μία πρώτη γεύση από το αναμενόμενο μοντέλο.

Ακολουθώντας την C-Class

Η εικόνα που έκανε το γύρο του διαδικτύου ήταν αρκετά σκοτεινή επίτηδες, αν και με τη βοήθεια της τεχνολογίας, αποκαλύφθηκαν τα σχεδιαστικά στοιχεία της εμφάνισης και συγκεκριμένα του πίσω μέρους. Έτσι λοιπόν, παρατηρούμε πως η επόμενη γενιά της GLC εμπνέεται από τη νέα C-Class, κάτι που ήταν αναμενόμενο από τη στιγμή που μοιράζονται το ίδιο πάτωμα. Οι γερμανοί υπόσχονται, πως το SUV που ετοιμάζεται θα διαθέτει ένα πλήρως ψηφιακό cockpit με αρκετά πλουσιοπάροχο στάνταρ εξοπλισμό, ενώ δε θα λείπει και το σύστημα infotainment MBUX της μάρκας.

Ήπιες & Plug-in υβριδικές επιλογές σε βενζίνη και diesel

Σε αυτό το σημείο, να αναφέρουμε πως κάτω από το καπό του premium μεσαίου SUV θα συναντήσουμε μία μεγάλη γκάμα κινητήρων, η οποία θα απαρτίζεται από μοτέρ βενζίνης και diesel που θα συνεργάζονται με το ήπια υβριδικό σύστημα EQ Boost. Το υβριδικό σύνολο θα συνδυάζει τους κινητήρες καύσης με ένα 48βολτο σύστημα που μαζί με τον ηλεκτροκινητήρα των 23 ίππων, μειώνουν τις εκπομπές ρύπων και την κατανάλωση ενώ παράλληλα αυξάνουν τις επιδόσεις. Πιθανόν, στο άμεσο μέλλον να δούμε και τρεις Plug-in υβριδικές εκδόσεις, δύο βενζίνης (300e και 400e) και μία diesel (300de), με στάνταρ τετρακίνηση 4Matic και ηλεκτρική αυτονομία 100 χλμ. κατά WLTP. Επιπλέον, η GLC θα έχει στη γκάμα της και εξακύλινδρα μοτέρ, όπως ο 3λιτρος «OM 656M» που θα αποδίδει περί τους 300 ίππους, κάτι που δε θα δούμε στην C-Class που προσφέρεται αποκλειστικά με τετρακύλινδρους κινητήρες.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε