Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Νέα Toyota GR Corolla: 304 τετρακίνητοι ίπποι με άγριες διαθέσεις
18 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Νέα Toyota GR Corolla: 304 τετρακίνητοι ίπποι με άγριες διαθέσεις

1/4/2022

Η πιο ισχυρή και αναμενόμενη έκδοση GR Corolla έκανε την εμφάνισή της και επίσημα τραβώντας τα φώτα της δημοσιότητας αλλά και τα βλέμματα, όπως είχε κάνει και το μικρότερο «αδερφάκι» της GR Yaris, με την σκληροπυρηνική εμφάνιση και τον κορυφαίο κινητήρα 1.6 λτ.

304 άλογα και τετρακίνηση

Εδώ και αρκετό καιρό η Toyota «τυραννάει» τους οπαδούς της με την αναμενόμενη GR Corolla, βάζοντας και επίσημο τέλος χθες παρουσιάζοντάς την. Το σκληροπυρηνικό μοντέλο έρχεται να βάλει φωτιά στην κατηγορία των hot hatch χάρη στην πιο επιθετική εμφάνιση και το βαρβάτο κινητήρα κάτω από το καπό. Η GR Corolla αποτελεί το πιο πρόσφατο «προϊόν» της Gazoo Racing μετά την Supra, το GR Yaris και το GR 86, κουβαλώντας όλη την τεχνογνωσία του ειδικού τμήματος της Toyota και προσφέροντας μοναδικές οδηγικές συγκινήσεις.

«Πολεμική» εμφάνιση με άγριες διαθέσεις

H Toyota GR Corolla «φοράει» την πολεμική της εμφάνιση με τους επιθετικούς προφυλακτήρες και τις έντονες φουσκωμένες καμπύλες της. Πιο συγκεκριμένα, μπροστά έχουμε ένα προφυλακτήρα με μεγάλους αεραγωγούς και το λογότυπο GR να δεσπόζει στη μάσκα, ενώ τα λεπτά LED φώτα συνάδουν με το επιθετικό look. Στο πλάι, οι θόλοι των τροχών εμπρός και πίσω έχουν φουσκώσει και στα μαρσπιέ βρίσκουμε την όμορφη λεπτομέρεια με το λογότυπο «GR-FOUR», που συνδυάζονται άψογα με τις 18αρες ζάντες με τα δυνατά δισκόφρενα και τις κόκκινες δαγκάνες δια χειρός Gazoo Racing. Το «αθλητικό» κοστούμι καταλήγει σε μία μεγάλη μαύρη αεροτομή στο πίσω μέρος, που ολοκληρώνει τον «πρησμένο» προφυλακτήρα με τον διαχύτη και τις δύο μεγάλες απολήξεις, ενώ τα σηματάκια της GR μαρτυρούν τις άγριες διαθέσεις.

Ψηφιακές οθόνες και τρεις επιλογές τετρακίνησης

Μπαίνοντας στο εσωτερικό, ο οδηγός θα συναντήσει μια 12,3 ιντσών ψηφιακή οθόνη στο ρόλο του πίνακα οργάνων με πληροφορίες που αφορούν την ταχύτητα, την πίεση του turbo, την επιλεγμένη σχέση και το mode τετρακίνησης που έχει επιλεχτεί μεταξύ των τριών επιλογών (60:40, 50:50 και 30:70). Στο πάνω μέρος της κεντρικής κονσόλας εδρεύει μια οθόνη 8 ιντσών για το infotainment Toyota Audio Multimedia που προσφέρει το σύστημα Intelligent Assistant , το οποίο προσφέρει τη δυνατότητα να «ακούει» τις φωνητικές εντολές του οδηγού λέγοντας αρχικά «Hey, Toyota».

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε