Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Νέα ανανέωση για το Suzuki Vitara
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Νέα ανανέωση για το Suzuki Vitara

2/4/2024

Δεύτερη ανανέωση για το Suzuki Vitara μετά από αυτή του 2019.
Ήπιες αλλαγές εξωτερικά και με νέα οθόνη 9 ιντσών στην καμπίνα.
Καμία αλλαγή στους κινητήρες.
Υπόσχεται καλύτερο φρενάρισμα σε έκτακτη ανάγκη.

Δεύτερη ανανέωση για το Suzuki Vitara μετά από αυτή του 2019

Σε ένα ακόμα φρεσκάρισμα του Vitara προχώρησε η Suzuki, πέντε χρόνια μετά την παρουσίαση της πρώτης ανανέωσης της τέταρτης γενιάς του. Στο νέο φρεσκάρισμα, οι Ιάπωνες έδωσαν στο best-seller τους ήπιες αλλαγές στο εξωτερικό και νέα οθόνη αφής στην καμπίνα, την ώρα που συνεχίζουν με την ίδια τακτική στο κομμάτι των κινητήρων, διατηρώντας αυτούσια την γκάμα τους.

Ήπιες αλλαγές εξωτερικά και με νέα οθόνη 9 ιντσών στην καμπίνα

Ξεκινώντας από την καμπίνα του μικρού SUV, νέα είναι η οθόνη αφής 9 ιντσών του συστήματος infotainment. Το αναβαθμισμένο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας διαθέτει όλες τις δυνατότητες συνδεσιμότητας (Apple CarPlay και Android Auto) μέσω USB και Wi-Fi, ενώ μέσω του Suzuki Connect ο ιδιοκτήτης μπορεί να έχει απομακρυσμένη πρόσβαση σε πληροφορίες του οχήματος μέσα από εφαρμογή στο smartphone.

Εξωτερικά, το Vitara έχει λάβει νέο προφυλακτήρα, με την ανασχεδιασμένη γρίλια σε γυαλιστερό μαύρο φινίρισμα (piano black) να είναι επίσης παρούσα. Νέας σχεδίασης είναι και οι ζάντες, που υπόσχονται καλύτερη αεροδυναμική.

Καμία αλλαγή στους κινητήρες

Αναφορικά με τους κινητήρες δεν υπάρχουν αλλαγές, όπως συνηθίζεται άλλωστε στις περισσότερες ανανεώσεις. Η Suzuki δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στον 1,4 Boosterjet Smart Hybrid ισχύος 129 ίππων με ήπια υβριδικό σύστημα 48V, όπως επίσης και στο φουλ υβριδικό σύνολο, ή strong hybrid όπως το αναφέρουν οι άνθρωποι της εταιρείας, των 1,5 λίτρων που με τη βοήθεια ενός ηλεκτροκινητήρα αποδίδει συνδυαστικά 116 άλογα. Για τη μετάδοση της κίνησης το mild hybrid χρησιμοποιεί μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, ενώ το strong hybrid αυτόματο κιβώτιο έξι ταχυτήτων. Αμφότερες οι εκδόσεις αναμένεται να προσφέρονται σε δικίνητες ή τετρακίνητες εκδόσεις, όπως και στο Vitara που κυκλοφορεί, με τις τελευταίες να εφοδιάζονται με το σύστημα επιλεκτικής τετρακίνησης AllGrip Select 4WD με 4 λειτουργίες: Auto, Sport, Snow και το «κλείδωμα» Lock.

Υπόσχεται καλύτερο φρενάρισμα σε έκτακτη ανάγκη

Τέλος, η Suzuki τονίζει ότι το Vitara εφοδιάζεται με μια βελτιωμένη έκδοση του συστήματος αυτόματου φρεναρίσματος σε έκτακτη ανάγκη, η οποία «διαβάζει» μεγαλύτερη περιοχή μπροστά και πλάι από το αυτοκίνητο κατά την κίνηση σε σύγκριση με το απερχόμενο μοντέλο.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις