Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Νέα ηλεκτρική G-Class: Ετοιμάζεται με μπαταρία πυριτίου
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Νέα ηλεκτρική G-Class: Ετοιμάζεται με μπαταρία πυριτίου

19/5/2022

Η Mercedes δεν έχει κρύψει πως ετοιμάζει τη νέα ηλεκτρική G-Class, η οποία αναμένεται να κάνει εντυπωσιακό «ποδαρικό στην αγορά, εφοδιασμένη με νέας τεχνολογίας μπαταρία που θα αυξήσει την αυτονομία.

Έρχεται η ηλεκτρική Mercedes G-Class

Η θρυλική Mercedes G-Class θα συνεχίσει την πολυετή καριέρα της ως αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο, με τους Γερμανούς να εργάζονται πάνω στην ανάπτυξη του αυτοκίνητου, το οποίο θα διαθέτει και μία καινοτόμα μπαταρία. Με βάση τα όσα ανακοίνωσε η Mercedes, θα εξοπλίσει το νέο SUV της με μία νέας τεχνολογίας μπαταρία που θα χρησιμοποιεί ανόδιο πυριτίου.

Καινοτομία με άνοδο από πυρίτιο

Η Mercedes υπόσχεται πως η χρήση πυριτίου θα αυξήσει την ενεργειακή πυκνότητα των μπαταριών, αυξάνοντας παράλληλα την ασφάλεια ή άλλες παραμέτρους απόδοσης. Σε σχέση με τις άλλες μπαταρίες, η νέα τεχνολογία προσφέρει τη δυνατότητα αύξηση κατά 20-40% της ενεργειακής πυκνότητας φτάνοντας πάνω από 800 Wh/l σε επίπεδο κυψέλης. Αυτή η αύξηση, θα επιτρέψει στα μελλοντικά αυτοκίνητα να αποθηκεύουν περισσότερη ενέργεια αξιοποιώντας τον ίδιο χώρο, με αποτέλεσμα να αυξηθεί συνεπώς κι η αυτονομία τους.  

Το 2025 θα έρθει στις αγορές

Η νέα μπαταρία πυριτίου που θα δούμε στην αγορά το 2025, αναπτύσσεται σε συνεργασία με τη Sila, αφού η ίδια θα κατασκευάσει τα μέρη της ανόδου πυριτίου στο εργοστάσιό της στην Ουάσινγκτον, αξιοποιώντας πλήρως ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε