Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
13 φωτογραφίες »

Νέο Dacia Spring Electric το 2021

Διαβάστηκε από 5422 αναγνώστες - 16/10/2020

Η Dacia παρουσίασε το οικονομικότερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης, με τεχνολογία Renault, μικρούς εξωτερικούς αλλά γενναιόδωρους εσωτερικούς χώρους και δυνατότητα γρήγορης φόρτισης.

Το νέο Dacia Spring Electric παρουσιάστηκε στην διαδικτυακή εκδήλωση «Renault eWays» και είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα της εταιρείας, το concept του οποίου είχαμε δει τον περασμένο Μάρτιο.
Το αυτοκίνητο παρουσίασε ο Dennis Le Vot, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του Ομίλου Renault (που ανήκει η Dacia) και δήλωσε πως θα είναι το οικονομικότερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Ευρώπης. Σύμφωνα με την Dacia, η τιμή του θα είναι ασυναγώνιστη.



Όπως είχαμε δει και από το concept, το νέο Dacia Spring Electric βασίζεται στο Renault City K-ZE, ένα ηλεκτρικό όχημα για την αγορά της Κίνας, το οποίο επίσης βασίζεται στο συμβατικού κινητήρα Renault Kwid. Παίρνοντας αυτό ως δεδομένο, οι διαστάσεις του νέου Dacia Spring Electric είναι μικρές, με μήκος 3.734 mm, πλάτος (συμπεριλαμβανομένων των καθρεπτών) 1.770mm και ύψος 1.516mm, ενώ το μεταξόνιό του είναι 2.423 χιλιοστά.
Με βάση αυτές τις διαστάσεις βλέπουμε πως το νέο Dacia Spring Electric είναι πιο κοντά στο μέγεθος του Renault Twingo παρά σε αυτό του Dacia Sandero, κάτι πολύ σημαντικό για ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης που θέλουμε να χωράει και να παρκάρει παντού.

 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις