Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

tο νέο μοντέλο φαίνεται πως δεν έχει ριζικές αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο.

Το νέο Forester θα λανσαριστεί στην αμερικανική αγορά μέσα στο 2018.

Στα μηχανικά σύνολα κάτω από το καπό βρίσκεται μια ανανεωμένη έκδοση του τετρακύλινδρου κινητήρα 2.5 λίτρων.

Ντεμπούτο για το νέο Subaru Forester

29/3/2018

Το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης έχει ανοίξει τις πύλες του με τις αποκαλύψεις των μοντέλων να συνεχίζονται. Μέσα σε αυτά βρίσκεται και το νέο Subaru Forester με την εταιρεία να παρουσιάζει την αμερικανή έκδοση του ιαπωνικού SUV.

Ξεκινώντας από το εξωτερικό σχεδιασμό, το νέο μοντέλο φαίνεται πως δεν έχει ριζικές αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο, ωστόσο φέρει ένα πιο φρέσκο σχεδιασμό, ανασχεδιασμένα LED φωτιστικά σώματα αλλά και νέες ζάντες 17 ή 18 ιντσών ανάλογα με την έκδοση.
 
Το νέο Forester το οποίο θα λανσαριστεί στην αμερικανική αγορά μέσα στο 2018, είναι βασισμένο πάνω στη νέα πλατφόρμα Subaru Global Platform (SGP) που χρησιμοποιείται και για άλλα αυτοκίνητα της φίρμας, σύμφωνα με την οποία έχει χαρίσει περισσότερη ευρυχωρία, τόσο στους επιβάτες όσο και στο πορτμπαγκάζ.
 
Από κει και πέρα η Subaru αναφέρει ότι 8,7 ίντσες (220 χλστ) είναι η ελάχιστη απόσταση του Forester από το έδαφος, ενώ η κίνηση σε όλους του τροχούς παραμένει στάνταρ. Επιπλέον γίνεται λόγος πως οι μηχανικοί εργάστηκαν και πέτυχαν τη μείωση του θορύβου στην καμπίνα, ενώ λιγότεροι είναι και οι κραδασμοί.

Στα μηχανικά σύνολα κάτω από το καπό βρίσκεται μια ανανεωμένη έκδοση του τετρακύλινδρου κινητήρα 2.5 λίτρων, ο οποίος προσφέρει 182 ίππους, ο οποίος συνοδεύεται από ένα κιβώτιο ταχυτήτων CVT.
 
Περνώντας στο εσωτερικό θα βρούμε ένα τριάκτινο τιμόνι με ενσωματωμένα μπουτόν, δεξιά του οποίου βρίσκεται μια οθόνη αφής 6.5 ιντσών που φιλοξενεί το σύστημα πληροφοριών και ψυχαγωγίας, η οποία μπορεί να υποστηρίξει και τις εφαρμογές Apple CarPlay και το Android Auto. Στις πιο πλούσιες εκδόσεις η οθόνη μπορεί να μεγαλώσει σε 8 ίντσες, ενώ όποιος επιθυμεί μπορεί να προσθέσει και ένα σύστημα πλοήγησης που είναι προαιρετικό.
 
Τέλος η Subaru ενημερώνει πως η αμερικανική έκδοση του νέου Forester θα διατεθεί σε τέσσερις εκδόσεις Premium, Sport, Limited και Touring, όλες εξοπλισμένες με το πακέτο συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης οδηγού EyeSight, μέσα στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και ένα νέο σύστημα που ονομάζεται DriverFocus, το οποίο σύμφωνα με τον Ιάπωνα κατασκευαστή μπορεί να αναγνωρίσει στο πρόσωπο του οδηγού τα σημάδια κόπωσης ή την απόσπαση της προσοχής του από την οδήγηση.
 
Η τιμολογιακή πολιτική που θα ακολουθήσει η εταιρεία δεν έχει γίνει γνωστή μέχρι στιγμής.        

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις