Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Η μάρκα ανακοινώνει ότι θα προσφέρει αρχικά μόνο τον 3,0 λίτρων V6 κινητήρα πετρελαίου σε δύο εκδόσεις (231 και 286 ίππων).

Το βάρος όχι μόνο δεν αυξήθηκε αλλά μειώθηκε κιόλας κατά 106 κιλά.

Το βάρος όχι μόνο δεν αυξήθηκε αλλά μειώθηκε κιόλας κατά 106 κιλά.

Η VW ανακοινώνει ότι το μήκος του μεγαλώνει κατά 77 χλστ.

Ο εσωτερικός διάκοσμος κινείται και αυτός στα ίδια κομψά πλαίσια με την εξωτερική εμφάνιση του νέου Touareg.

Οι αποθηκευτικοί χώροι υπολογίζονται 810 λίτρα.

Nέο VW Touareg

23/3/2018

Tην τρίτη γενιά Touareg μόλις παρουσίασε η Volkswagen, με την ίδια την μάρκα να αναφέρει πως πρόκειται για ένα μοντέλο ορόσημο για την SUV γκάμα της μάρκας. Γνωρίστε το τώρα.

Ύστερα από πολλά teaser, η Volkswagen παρουσίασε επίσημα το νέο Touareg. Στην τρίτη του γενιά, το μοντέλο μεγαλώνει σε διαστάσεις με το βάρος του πάντως να μειώνεται. Σημαντικές είναι αλλαγές στην εμφάνιση του. Ας το δούμε πιο αναλυτικά το βασισμένο στην MLB Evo πλατφόρμα μοντέλο.

Αρχικά, όσον αφορά τις διαστάσεις του, η VW ανακοινώνει ότι το μήκος του μεγαλώνει κατά 77 χλστ. και φτάνει τα 4.878 χλστ, το πλάτος του είναι 1.984 χλστ. (44 χλστ. μεγαλύτερο), το ύψος του 7 χλστ. χαμηλότερο στα 1.702 χλστ.  ενώ οι αποθηκευτικοί χώροι υπολογίζονται 810 λίτρα με τα πίσω καθίσματα στην θέση τους. Παρά τις αυξημένες διαστάσεις του, το βάρος όχι μόνο δεν αυξήθηκε αλλά μειώθηκε κιόλας κατά 106 κιλά, επωφελούμενο από την νέα αρχιτεκτονική του που αποτελείται από αλουμίνιο κατά 48% και από υψηλής ποιότητας ατσάλι κατά 52%.

Με την πρώτη ματιά, το νέο Touareg είναι πιο μοντέρνο και πιο κομψό από το μοντέλο που αντικαθιστά. Η εμπρόσθια όψη του χαρακτηρίζεται από μια μεγάλη χρωμιωμένη γρίλια στην οποία ενσωματώνονται τα νέα φωτιστικά σώματα LED, με τις επιρροές από το Arteon να είναι εμφανείς. Ο προφυλακτήρας είναι ανανεωμένος και περιλαμβάνει μεγαλύτερους εισαγωγείς αέρα, προσφέροντας στο μοντέλο πιο σπορτίφ χαρακτήρα. Στο πλαϊνό μέρος, ξεχωρίζουν φυσικά οι 18άρες ζάντες αλουμινίου ενώ στο πίσω μέρος το μάτι πέφτει αμέσως στα νέα πιο πλατιά και αιχμηρά φωτιστικά σώματα και το λίγο πιο μεγάλο σε μέγεθος σπόιλερ της οροφής.

Ο εσωτερικός διάκοσμος κινείται και αυτός στα ίδια κομψά πλαίσια με την εξωτερική εμφάνιση του νέου Touareg. Στις πιο ακριβές εκδόσεις, η VW θα προσφέρει μαζί έναν πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων 12 ιντσών Digital Cockpit σε συνδυασμό με τo Discover Premium σύστημα infotainment με μια γιγάντια 15 ιντσών οθόνη αφής.

Ποια θα είναι τα μηχανικά σύνολα με τα οποία θα εξοπλίζει το Τοuareg η VW; Η μάρκα ανακοινώνει ότι θα προσφέρει αρχικά μόνο τον 3,0 λίτρων V6 κινητήρα πετρελαίου σε δύο εκδόσεις (231 και 286 ίππων). Το φθινόπωρο υπολογίζεται πως θα προστεθεί ένας βενζινοκινητήρας V6 απόδοσης 340 ίππων και ένας ακόμη πετρελαιοκινητήρας V8 4,0 λίτρων με ιπποδύναμη 421 PS. Tέλος, ο γερμανικός κολοσσός εργάζεται και πάνω σε μια plug-in υβριδική έκδοση του μοντέλου με απόδοση 367 άλογα, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό πότε θα γίνει διαθέσιμη.

Το εμπορικό του λανσάρισμα αναμένεται το καλοκαίρι.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις