Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Ντεμπούτο για τη νέα Mercedes-AMG E 53 με 612 ίππους
15 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ντεμπούτο για τη νέα Mercedes-AMG E 53 με 612 ίππους

11/3/2024

Διαθέσιμη σε σεντάν και βάγκον.
Κινείται ηλεκτρικά για 100 χιλιόμετρα.
Σπορ εμφάνιση και στάνταρ η τετραδιεύθυνση.
Λανσάρισμα στην ειδική έκδοση «Edition 1».

Διαθέσιμη σε σεντάν και βάγκον

Πρεμιέρα έκανε η νέα Mercedes-AMG E 53 Hybrid 4MATIC+ με την οποία η γερμανική μάρκα παρουσιάζει δύο ακόμη Plug-in υβριδικά μοντέλα. Η νέα AMG E 53 θα είναι διαθέσιμη τόσο ως σεντάν όσο και ως βάγκον, αμφότερα συνδυάζοντας τις καλές επιδόσεις και την μεγάλη ηλεκτρική αυτονομία, που φτάνει τα 100 χιλιόμετρα.

Plug-in υβριδική με 612 άλογα και 750 Nm ροπής

Η νέα Mercedes-AMG E 53 Hybrid 4MATIC+ εξοπλίζεται από έναν τούρμπο εξακύλινδρο κινητήρα βενζίνης 3,0 λίτρων (449 άλογα), ο οποίος λειτουργεί μαζί με έναν ηλεκτροκινητήρα (163 ίππων). Ο συνδυασμός αυτός προσφέρει στην Mercedes-AMG E 53 585 άλογα και 750 Nm ροπής, που όμως αυξάνονται σε 612 εάν ενεργοποιηθεί το launch control, που η φίρμα ονομάζει Race Start.
 
Όπως προαναφέραμε η νέα Mercedes-AMG E 53 Hybrid 4MATIC+  θα προσφέρεται τόσο ως σεντάν όσο και ως βάγκον. Στην πρώτη περίπτωση το 0-100 χλμ./ώρα θα γίνεται σε 3,8 δευτερόλεπτα, ενώ στη δεύτερη απαιτείται επιπλέον 0,1 δευτερόλεπτο. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα, αλλά με το προαιρετικό AMG Driver's Package αυξάνεται στα 280 χλμ./ώρα για το σεντάν και στα 275 χλμ./ώρα για το βάγκον. Όταν η ηλεκτροκίνητες Mercedes E 53 λειτουργούν αποκλειστικά με ρεύμα η τελική ταχύτητα φτάνει τα 140 χλμ./ώρα.

Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 21,22 kWh και η Mercedes ισχυρίζεται ότι μπορεί να προσφέρει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία για περισσότερα από 100 χιλιόμετρα (WLTP). Η μπαταρία στέλνει την ενέργεια της σε έναν ηλεκτροκινητήρα ενσωματωμένο στο αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων.

Σπορ εμφάνιση και στάνταρ η τετραδιεύθυνση

Η νέα Mercedes-AMG E 53 Hybrid 4MATIC+ εξοπλίζεται με μεγαλύτερα φρένα σε σχέση με την τυπική E-Class και στάνταρ το σύστημα τετραδιεύθυνησης. Παράλληλα έρχεται με σπορ εμφάνιση περιλαμβάνοντας φαρδύτερα μπροστινά φτερά, φωτιζόμενη μάσκα τύπου πλέγματος και τέσσερις στρογγυλές απολήξεις εξάτμισης στο πίσω μέρος.

Λανσάρισμα στην ειδική έκδοση «Edition 1»

Η Mercedes-AMG E 53 Hybrid 4MATIC+ λανσάρεται στην ειδική έκδοση «Edition 1». Αυτή υιοθετεί ως στάνταρ τα πακέτα AMG Exterior Night Package, AMG Exterior Night Package II και AMG Carbon Exterior Package, κάνοντας έτσι πιο ξεχωριστή την εμφάνισή της. Το εσωτερικό χαρακτηρίζεται από την αντίθεση του μαύρου και του κίτρινου, ξεχωρίζοντας παράλληλα και από το λογότυπο «Edition 1» στα μπροστινά προσκέφαλα. Στάνταρ είναι και το MBUX Superscreen, που ουσιαστικά ενσωματώνει στο ταμπλό τρεις οθόνες. Η Mercedes δεν ανακοίνωσε την τιμή του μοντέλου.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις