Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Ο 7λογος της SEAT για οικονομική οδήγηση

Ο 7λογος της SEAT για οικονομική οδήγηση

13/4/2022

7 απλές συμβουλές που συμβάλουν στην αποδοτικότερη οδήγηση και στην εξοικονόμηση καυσίμου και χρημάτων δίνει η SEAT, αρκετά πολύτιμες όταν η βενζίνη «φλερτάρει» με τιμές πάνω από 2 ευρώ.

7 συμβουλές για λιγότερη κατανάλωση καυσίμου

Με την ενεργειακή κρίση να μαστίζει την παγκόσμια αγορά, η αποδοτική οδήγηση είναι πλέον πιο σημαντική από ποτέ και αποτελεί το «κλειδί» για την εξοικονόμηση καυσίμου. Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας (IEA), μερικές έξυπνες συμβουλές μπορούν να συμβάλουν στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου μεταξύ 6% και 12%. Ως αποτέλεσμα, η SEAT με τη βοήθεια ενός μηχανικού της, δίνει 7 τέτοιες συμβουλές για αποδοτική οδήγηση και εξοικονόμηση καυσίμων, που θα «ανακουφίσουν» τις τσέπες μας. Ας δούμε λοιπόν, τι μας συμβουλεύει η ισπανική φίρμα.

1. Ομαλή οδήγηση

Οι ξαφνικές και απότομες αλλαγές ταχύτητας, όπως η γρήγορη επιτάχυνση ή το δυνατό φρενάρισμα, αυξάνουν την κατανάλωση καυσίμου. «Για αυτόν τον λόγο είναι σημαντικό να οδηγείτε ομαλά και να κάνετε απαλές μεταβάσεις», προτείνει ο Angel Suarez, μηχανικός στο Τεχνικό Κέντρο της SEAT. Μείνετε σε χαμηλές ταχύτητες μόνο για τα πρώτα δευτερόλεπτα οδήγησης και όποτε είναι δυνατόν, χρησιμοποιήστε υψηλές ταχύτητες στο κιβώτιο. Συστήνεται να ακολουθείτε τις οδηγίες του δείκτη αλλαγής ταχυτήτων (GSI) του οχήματός σας ή προσπαθήστε να αλλάξετε σχέσεις πριν από τις 2.500 σ.α.λ. και αυτό γιατί, οι υψηλότερες στροφές σημαίνουν μεγαλύτερη κατανάλωση καυσίμου.

2. Σβήσιμο κινητήρα όταν σταματάτε για πολύ ώρα

Στην περίπτωση που διατηρείτε ο κινητήρας σε λειτουργία όταν το αυτοκίνητο δεν κινείται, ο κινητήρας θερμαίνεται με αποτέλεσμα η κατανάλωση καυσίμου να αυξάνεται. Όταν πρόκειται για μικρές στάσεις στα φανάρια, για παράδειγμα, ο κινητήρας στο ρελαντί καταναλώνει περίπου 1 λίτρο την ώρα. Για να εξαλειφθεί αυτό, πολλά αυτοκίνητα διαθέτουν πλέον το σύστημα Start & Stop, που καλό θα ήταν να μην απενεργοποιείται μέσα στην πόλη.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε