Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Οι Ιάπωνες θέλουν να σώσουν τους κινητήρες εσωτερικής καύσης

Οι Ιάπωνες θέλουν να σώσουν τους κινητήρες εσωτερικής καύσης

22/7/2022

Έξι ιαπωνικές εταιρείες, εκ των οποίων οι Toyota, Subaru, Suzuki και Daihatsu, δημιούργησαν συμμαχία η οποία ερευνά εναλλακτικά βιοκαύσιμα που θα κάνουν τους θερμικούς κινητήρες λιγότερο ρυπογόνους.

Στην έρευνα εναλλακτικών καυσίμων για χρήση από θερμικούς κινητήρες

Είμαστε μάρτυρες μίας παγκόσμιας αλλαγής στην Αυτοκίνηση, με τους θερμικούς κινητήρες να παραγκωνίζονται σιγά-σιγά από τους ηλεκτρικούς, στα πλαίσια πανευρωπαϊκών κανονισμών που έχουν σκοπό να μειωθούν οι ρύποι και να γίνουν οι μεταφορές πιο «πράσινες» και φιλικές στο περιβάλλον.

Ορισμένες αυτοκινητοβιομηχανίες ωστόσο δεν προτίθενται να εγκαταλείψουν αμαχητί τους κινητήρες εσωτερικής καύσης, και επενδύουν στην έρευνα και την εξέλιξη εναλλακτικών καυσίμων, τα οποία θα έχουν καθαρότερη καύση, με αποτέλεσμα τις χαμηλότερες εκπομπές ρύπων.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Η ιαπωνική συμμαχία που θέλει να σώσει τα παραδοσιακά μοτέρ

Στην Ιαπωνία έχει ιδρυθεί μία συμμαχία από έξι εταιρείες: Οι αυτοκινητοβιομηχανίες Toyota, Subaru, Suzuki, Daihatsu, η πετρελαϊκή ENEOS Corporation, καθώς και η Toyota Tsusho, που ανήκει στον όμιλο της Toyota και είναι η εταιρεία που ίδρυσε την 1η Ιουλίου την εν λόγω ένωση.

Η συμμαχία έχει ένα κοινό έργο, που λέγεται «Research Association of Biomass Innovation for Next Generation Automobile Fuels», ελληνιστί «Ερευνητικός Σύνδεσμος Καινοτομίας Βιομάζας για Νέα Γενιά Καυσίμων Αυτοκινήτων», με σκοπό να βρεθούν τρόποι με τους οποίους θα βελτιστοποιηθεί η διαδικασία που παράγονται τα καύσιμα, ούτως ώστε να πιο αποτελεσματικά και λιγότερο ρυπογόνα.
 

Στόχευση στη βιομάζα και τη βιοαιθανόλη

Η ερευνητική συμμαχία ανέφερε πως στοχεύει να προωθήσει την έρευνα που αφορά τη χρήση βιομάζας, ενώ στο πλάνο της είναι η εύρεση πιο αποτελεσματικών τεχνικών για να παραχθεί η βιοαιθανόλη.
 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε